Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cutremur într-o mină din Polonia: doi morţi, trei dispăruţi

hindustantimes.com
cutremur

Doi mineri şi-au pierdut viaţa, iar alţi doi erau căutaţi duminică după un cutremur care a avut loc sâmbătă în mina Zofiowka din Silezia, în sud-estul Poloniei, a făcut cunoscut conducerea minei, relatează AFP, conform agerpres.ro

Duminică, echipele de salvare au recuperat şi au adus la suprafaţă corpurile fără viaţă a doi mineri, a declarat presei managerul societăţii JSW care exploatează mina, Daniel Ozon. 

"Am putut identifica al doilea miner găsit (duminică). Am mers să văd familiile pentru a le informa despre acest lucru", a spus el, subliniind că luni vor fi făcute teste ADN pentru a identifica primul miner găsit. 

Potrivit lui Ozon, echipele de salvare au găsit lângă corpul minerului identificat un mesaj pe care îl scrisese soţiei lui. 

Echipele de salvare încercau duminică seară să ajungă la ceilalţi trei mineri blocaţi sub pământ. "Facem totul pentru a-i găsi cât mai repede posibil", a declarat Daniel Ozon. 

Peste 200 de persoane participau la operaţiuni şi încercau să ajungă la cei dispăruţi pe două culoare diferite. 

Cutremurul, cu magnitudinea 3,42 potrivit Oficiului polonez al minelor, a avut loc sâmbătă la orele 11.00 (09.00 GMT) la o adâncime de 900 de metri şi a fost resimţit la suprafaţă de locuitorii oraşului. 

În momentul producerii seismului, în mină se aflau 11 persoane. Daniel Ozon a informat că patru dintre acestea au putut ieşi imediat, iar alte două au fost găsite de echipele de salvare. 

Cărbunele rămâne principala resursă energetică în Polonia. Anul trecut, din minele poloneze s-au extras 65,5 milioane de tone de cărbune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.