Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMUR MAJOR în justiție: S-a deschis DOSAR în care e ANCHETATĂ Laura Codruţa Kovesi! Cei doi adjuncți ai săi sunt și ei vizați

Inquam Photos / Octav Ganea
kovesi dna

E cutremur major în justiție! Inspecția Judiciară a deschis o anchetă judiciară în care e vizată șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. Totul, după plângerile făcute de foștii procurori DNA, Mihaiela Iorga și Doru Țuluș. Inspecția Judiciară a precizat, pentru STIRIPESURSE.RO, că vizați de anchetă sunt și cei doi adjuncți ai lui Kovesi.

Procurorii Doru Ţuluş, Mihaiela Moraru Iorga şi Nicolae Marin au depus o plângere la Inspecţia Judiciară în care reclamă modul prin care a fost derulată ancheta internă, în urma apariţiei în presă a unei înregistrări cu procurorul-şef Laura Codruţa Kovesi în cadrul unei şedinţe de lucru a DNA.

Citește și: Guvernul Tudose a dat asigurări! Ce LEGE va fi adoptată până la finalul anului

”Sesizarea la care faceţi referire, la care au fost conexate şi alte sesizări cu obiect similar, a fost repartizată spre soluţionare Direcţiei de inspecţie judiciară pentru procurori.

Apreciind că există indiciile săvârşirii unor abateri disciplinare, inspectorii judiciari au dispus începerea cercetării disciplinare faţă de procurorii Laura Codruţa Koveşi, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Marius Iacob, procuror şef adjunct al DNA şi Gheorghe Popovici, procuror şef secţie la DNA.

Citește și: Dezvăluire incredibilă! Fiica ministrului Petre Daea le-a cerut bani colegilor ca să plece la mare

La finalizarea cercetării disciplinare, in funcţie de rezultatul verificărilor, inspectorii judiciari pot dispune fie admiterea sesizării, prin exercitarea acţiunii disciplinare si sesizarea Secţiei pentru procurori in materie disciplinara a CSM, fie respingerea sesizării in cazul in care se constata ca nu sunt îndeplinite condiţiile pentru exercitarea acţiunii disciplinare.

Facem precizarea că cercetarea disciplinară este o etapă a procedurii disciplinare reglementată de Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, având ca scop stabilirea faptelor şi urmărilor acestora, împrejurărilor în care au fost săvârşite, precum şi a altor date concludente din care să se poată aprecia asupra existenţei sau inexistenţei vinovăţiei.”, precizează Inspecția Judiciară.

Citește și: Lovitură dură încasată de un fost ministru! A fost condamnat la ÎNCHISOARE .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.