Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMUR Noi DEZVLĂUIRI despre Dosarul DIPI și oamenii șefei DNA, Laura Codruța Kovesi

kovesi

DNA a pus sub urmărire penală 6 dintre foștii șefi ai DIPI, dintre care 3 sunt chiar cei care au condus serviciul. Pe scena publică, politicieni, ziariști și analiști politici, vorbesc despre o răfuială puternică a DNA cu serviciile. Totul a culminat cu punerea sub urmărire penală a lui Petre Tobă, fost ministru de Interne în guvernul Dacian Cioloș, acuzat pentru că ar fi încercat să-l ajute pe Gabriel Oprea în dosarul în care e acuzat de ucidere din culpă.

Jurnalistul Ion Cristoiu, unul dintre cei mai aprigi contestatari din ultima vreme ai șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, vine cu noi precizări despre acest caz și dezvăluie că șefii DIPI s-au opus desecretizării unor documente pentru că procurorii voiau să le arate presei, ceea ce ar fi compromis mulți ofițeri ai serviciului.

Citește și: Carmen Iohannis, DEZMAT la Media Music Awards, la Sibiu! Oamenii au fost socati

”Potrivit unei legi americane, orice volum de memorii ale unui fost agent CIA trebuie supus unei cenzuri de către Agenție înaintea publicării.

Această regulă, devenită Lege în SUA, explică de ce în cazul DIPI atît șefii DIPI, cît și Petre Tobă au refuzat să desecretizeze documente care dezvăluiau modul de operare al serviciului.

Așa cum am mai scris, cei doi sunt anchetați de DNA nu pentru c-au refuzat să pună la dispoziția procurorului DNA documente privind modul de operare, ci pentru că au refuzat să le desecretizeze.

Citește și: S-a aflat cine e vinovat de moartea fiicei lui Whitney Houston

Aceasta deoarece procurorul, cu știrea Codruței Kovesi, voia desecretizarea acestor documente pentru ca ele să ajungă în presă.

Deși cei doi au refuzat, invocînd și pe drept cuvînt pericolul întruchipat de deconspirarea modului de operare, Rechizitoriul din 10 mai 2016, bazat pe documente secrete la care procurorul a avut acces, dezvăluie, încălcînd Legea siguranței naționale, modul de operare al DIPI.

Scriam undeva că am citit într-o noapte pe nerăsuflate Rechizitoriul de 170 de pagini prin care a fost trimis în judecată Nicolae Gheorghe, fostul șef al DIPI.

Unul dintre motive l-a constituit premiera întruchipată de acest Document în istoria României nu numai postdecembriste.

Citește și: FABULOS A fost înregistrată prima convorbire între delfini, din Marea Neagră

Într-un text dat publicității sunt deconspirate zeci de secrete ale DIPI în materie de moduri de operare:

De la suma cu care se plătește o sursă pînă la mijloacele de seducere ale DIPI.

Voi reda mai jos fragmente din Rechizitoriu care deconspiră moduri de operare convins că pasionații de servicii secrete vor avea la dispoziție astfel date și amănunte la care nici nu visau că le vor afla vreodată.

E limpede. Rechizitoriul lasă DIPI cu chiloții în vine. Serviciului nu-i mai rămîne decît să se desființeze.”, scrie Cristoiu pe blogul său.

Citește și: Sunt psihopat? Mulţi români îşi pun această întrebare. Fă testul de mai jos şi află adevărul!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.