Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cutremur pe piețele financiare din Asia: Bursele s-au prăbușit

Criză fără precedent în Asia. Acţiunile asiatice au încheiat tranzacţiile de vineri la cel mai redus nivel din ultimii trei ani şi jumătate, din cauza presiunilor exercitate de declinul cotaţiilor petrolului şi a unor date dezamăgitoare din China, care amplifică temerile investitorilor legate de economia chineză.

Citeşte şi: O nouă ameninţare teroristă în Europa: Italia e vizată

Indicele MSCI a scăzut cu 0,7%, la cel mai redus nivel după iunie 2012, iar pe ansamblul săptămânii este pe cale să piardă 3,2%, transmite Reuters. Indicele japonez Nikkei a inversat avansul de la începutul şedinţei şi a închis în coborâre cu 0,5%, amplificând declinul săptămânal la 3,1%. În Europa, indicii FTSE 100 (Londra), DAX (Frankfurt) şi CAC 40 (Paris) au deschis în scădere cu 0,3%-0,2%. Petrolul Brent, de referinţă la Londra, a început tranzacţiile de vineri în pierdere cu 1,4%, la 30,38 dolari pe baril, şi se îndreaptă spre o scădere de 9,4% la nivelul săptămânii.

Citeşte şi: Cărțile finanțate de fundațiile lui Soros arse în piața publică în Rusia/ DOCUMENT

Cotaţia petrolului WTI, de referinţă în SUA, este în coborâre cu 2,6%, la 30,39 dolari pe baril. Declinul săptămânal ar putea atinge 8,5%. Indicele Shanghai Composite din China a scăzut în timpul tranzacţiilor la minimul ultimelor patru luni şi jumătate şi a închis în declin cu 3,55%. Piaţa chineză a fost influenţată negativ de date potrivit cărora noile împrumuturi în yuani au fost în decembrie cu mult sub creditele acordate în noiembrie, spun cei de la mediafax.

Vezi şi: Pronostic sumbru pentru republicani: Politica americană se va sparge în bucăţi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.