Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMUR politic în SUA: Fostul şef CIA, implicat în campania anti-Trump. Documentele secrete au fost publicate

TWITTER
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a anunțat, pe Twitter, declasificarea în masă a tuturor documentelor legate de Rusia şi Hillary Clinton.

Donald Trump a distribuit pe contul său de Twitter documente care arată că FBI şi CIA ştiau că implicarea Rusiei în campania din 2016 era o farsă politică, pusă la cale de echipa de campanie a lui Hillary Clinton. Alături de acest mesaj, preşedintele a anunţat decizia de declasificare.

„Am autorizat pe deplin declasificarea totală a oricăror documente referitoare la cea mai mare infracţiune politică din istoria americană, Farsa Rusia”, a scris el. La finalul mesajului său, preşedintele spune că documentele nu vor fi „editate”.

Nu se ştie deocamdată ce alte documente vor fi declasificate şi ce ar putea dezvălui, dar Washington Times a raportat marţi că CIA i-a transmis directorului FBI James Comey o notă clasificată în care îl anunţă că Hillary Clinton a aprobat un plan pentru a da vina pe Trump pentru atacul hackerilor ruşi asupra computerului său.

Marţi seara a fost publicată o notă scrisă de mână de fostul director CIA, John Brennan, după ce şeful Informaţiilor Naţionale, John Ratcliffe, a decis declasificarea acestora şi le-a transmis Congresului. Notele scrise de mână arată că în comunitatea de informații din SUA se știa din 2016 că echipa de campania a lui Hillary Clinton intenţionează să inventeze scandalul implicării Rusiei în campanie de partea lui Trump. Mai mult, se ştia că serviciile de informații rusești monitorizează activ situaţia și pot lansa dezinformări în campania anti-Trump a lui Clinton.

Informațiile erau atât de îngrijorătoare pentru Brennan și pentru alți oficiali ai securității naționale, încât l-au informat personal pe Obama despre această problemă în biroul oval în vara anului 2016.  Potrivit notelor declasificate, Brennan și comunitatea de informații din SUA știau cu luni înainte de alegerile din 2016 că acuzaţiile împotriva lui Trump au fost rezultatul unei operațiuni de campanie a lui Hillary Clinton.

„Obținem informații suplimentare despre activitățile rusești de la [REDACTAT]”, afirmă notele scrise de mână ale lui Brennan. „Citați presupusa aprobare de către Hillary Clinton - la 26 iulie - a unei propuneri a unuia dintre consilierii ei de politică externă de a-l demoniza pe Donald Trump, provocând un scandal care pretinde intervenția serviciilor de securitate ruse”, se mai arată în notele scrise de mână.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.