Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cutremur puternic în Peninsula Balcanică: s-a resimțit în patru capitale din regiune

cutremur balcani

Un puternic cutremur de pământ cu magnitudinea 5,7, potrivit Serviciului seismologic al Statelor Unite (USGS), a zguduit sudul Bosniei vineri seară şi a fost resimţit în întreaga Peninsulă Balcanică, o zonă cu activitate seismică ridicată, notează AFP.

Epicentrul acestui cutremur, declanşat la orele 21.07 GMT, a fost localizat la 14 kilometri nord-est de oraşul Ljubinje (4.000 de locuitori), potrivit USGS, informează Agerpres. 

De asemenea, se află la 16 kilometri est de oraşul Stolac (14.000 de locuitori) şi la 42 kilometri sud-est de Mostar (105.000 de locuitori), potrivit Centrului euro-mediteranean de seismologie (EMSC).

Nu au fost raportate deocamdată pagube majore. Seismul, care a durat peste douăzeci de secunde, a fost resimţit până la Belgrad, Zagreb şi Skopje, la peste 400 de kilometri de epicentru, potrivit corespondenţilor AFP.

Anteriorul cutremur major, cu magnitudinea 6,4, a avut loc la 29 decembrie 2020 în regiunea Petrinja, lângă Zagreb, făcând şapte morţi şi distrugând sute de clădiri şi case. În martie 2020, capitala Croaţiei a fost lovită de un cutremur cu magnitudinea 5,3 care a provocat pagube mari.

În noiembrie 2019, peste 50 de persoane au fost ucise în Albania într-un seism cu magnitudinea 6,4, care a lăsat, de asemenea, mii de oameni fără adăpost.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.