Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se dezlănțuie natura: După ploi, două cutremure s-au produs în zonele inundate din Vrancea și Buzău

facebook.com
cutremur seism

Două cutremure cu magnitudini de 3 şi, respectiv, 3,3 pe scara Richter s-au produs duminică dimineaţa în zona seismică Vrancea, primul fiind localizat în judeţul Buzău, iar cel de-al doilea în Vrancea, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Primul seism, cu magnitudinea 3 din judeţul Buzău, s-a produs la ora locală 2:31, la o adâncime de 143 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 68 km est de Braşov, 82 km nord-est de Ploieşti, 111 km sud de Bacău, 123 km vest de Galaţi, 123 km vest de Brăila şi 134 km nord de Bucureşti.

Citește și: ALERTĂ A fost emis COD ROȘU

Cel de-al doilea cutremur, de 3,3 pe Richter, a avut loc la ora locală 7:50, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 74 km şi la 77 km sud de Bacău, 94 km est de Braşov, 110 km nord-vest de Galaţi, 116 km nord-vest de Brăila, 118 km nord-est de Ploieşti, 157 km sud-vest de Iaşi şi 168 km nord de Bucureşti.

Activitatea seismică în România a fost relativ ridicată în această perioadă, în condiţiile în care numai în această săptămână - 14 - 20 iunie - au avut loc 17 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,4 pe Richter, iar de la începutul acestei luni, în România s-au produs 23 cutremure.

Citește și: Avertizări nowcasting de ploi torenţiale, în judeţele Tulcea şi Brăila / Judeţele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea şi zona de munte a judeţului Buzău

Cel mai important cutremur din acest an a avut o magnitudine de 4,7 pe Richer şi a fost simţit şi la Bucureşti. Seismul s-a produs în data de 26 mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.