Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMURĂTOR Cine se afla la bordul avionul prăbușit + Primele declarații ale martorilor

Potrivit unui ziar catalan, La Vanguardia, la bordul avionului se aflau 16 copii şi doi profesori, o clasă întreagă de elevi ai şcolii gimnaziale Joseph-König din localitatea Haltern am See, de lângă Dusseldorf. Grupul se întorcea dintr-o excursie de schimb de experienţă în Spania.

Informaţia a fost confirmată ulterior de oficialii companiei Germanwings.

Un martor ocular care a observat avionul Airbus A320 al companiei low-cost Germanwings cu puțin timp înainte ca acesta să se prăbușească în Alpii francezi relatează că aparatul zbura la o altitudine foarte joasă, dar nu a remarcat vreun alt element care să indice posibile probleme, consemnează agenția EFE.

Tot ce mi s-a părut straniu este că la acea altitudine nu avea cum să treacă de munți', afirmă martorul, care este șeful unei fabrici de cherestea din localitatea franceză Prads-Haute-Bléone, în apropierea căreia s-a prăbușit avionul. Tragedia s-a produs într-o zonă montană greu accesibilă.

El mai spune că nu a observat fum ieșind din avion și nici nu a auzit zgomote neobișnuite, dar nu a auzit nici impactul aparatului cu solul, care s-a produs la circa zece kilometri depărtare de locul unde se afla în acel moment.

Proprietarul unui camping situat în apropierea zonei în care s-a prăbușit avionul a declarat pentru Associated Press că a auzit o serie de zgomote puternice înainte de prăbușirea avionului. Pierre Polizzi a declarat pentru AP că zgomotele au început la orele 11:30 a.m. 'Avioane de vânătoare survolează adesea zona, așa că am crezut că este vorba despre un astfel de avion. M-am uitat pe geam și n-am reușit să zăresc niciun avion de vânătoare. Zgomotul pe care l-am auzit a fost prelung — (a durat) cam 8 secunde — ca și cum avionul zbura cu o viteză mai mică decât cea a unui avion de vânătoare. Apoi, după încă 30 de secunde, am auzit un alt zgomot prelung', a declarat Polizzi. El a adăugat că va fi foarte greu să se ajungă la locul prăbușirii. Pe munte este zăpadă și terenul este foarte accidentat, a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.