Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cutremurul din 24 septembrie: Atacuri de panică în urma seismului / UPDATE

panica

Trei cazuri de atac de panică au fost semnalate la numărul unic de urgenţă 112 în judeţul Brăila, în urma cutremurului din noaptea de vineri spre sâmbătă, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt.col. Ştefan Stoian. 

"Cei de la Ambulanţă au primit trei apeluri care semnalau cazuri de atac de panică. Situaţiile au fost rezolvate prin telefon, nu a fost necesară deplasarea la faţa locului a echipajelor SAJ sau ISU. Oamenii erau speriaţi şi au fost liniştiţi de personalul SAJ prin telefon, li s-a comunicat ce trebuie să facă", a precizat lt.col. Stoian. 

Purtătorul de cuvânt al ISU a adăugat că în judeţul Brăila nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale în urma cutremurului, iar echipajele nu au fost solicitate pentru nicio intervenţie. 

În municipiul Brăila, cutremurul s-a simţit destul de puternic, locuitorii din centrul istoric al oraşului, unde clădirile sunt foarte vechi, unele din ele având bulină roşie, ieşind panicaţi în stradă. 

Clădirile cu risc seismic ridicat din municipiul Brăila sunt în număr de 27, cele mai multe situate în centrul istoric al municipiului şi datând de la sfârşitul secolului al XIX-lea sau începutul secolului al XX-lea. Zece din cele 27 imobile cu bulină roşie sunt în proprietate privată a municipiului, 14 aparţin Direcţiei Serviciilor Publice, iar trei sunt deţinute atât de DSP, cât şi de particulari.

*

În urma cutremurului din noaptea de vineri spre sâmbătă în judeţul Buzău nu s-au produs victime şi nici pagube materiale, fiind înregistrat un singur caz al unei persoane care a făcut atac de panică şi a cerut sprijinul SMURD

"La scurt timp după cutremur, o femeie din municipiul Buzău a făcut atac de panică şi a solicitat o ambulanţă, ISU Buzău intrevenind cu un echipaj SMURD" , a declarat, pentru AGERPRES, George Creţu de la biroul de presă al ISU Buzău.

Dezvăluiri și acuzații de la protestul anti-Oprea: Au existat persoane infiltrate

Jocuri de culise în PNL București. Vezi capii de listă propuși de sectoare. Surpriză pentru Predoiu

CUTREMUR în România: Seismul a fost resimțit PUTERNIC/ UPDATE


Potrivit unor martori oculari, în localităţile situate în zona de Curbură din judeţ, cutremurul s-a simţit destul de puternic, iar oamenii au ieşit panicaţi din case.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.