Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jocuri de culise în PNL București. Vezi capii de listă propuși de sectoare. Surpriză pentru Predoiu

bpn pnl

Înghesuială mare și jocuri de culise pe listele PNL București pentru  alegerile parlamentare. Conducerea filialei a  terminat de centralizat propunerile primite in partea  organizațiilor de sectoare. Luni,  va  fi luată  o decizie cu privire la cine  vor  ocupa  locurile eligibile pe listă. Pănă atunci se trag sfori ca protejații unor lideri să ajungă în viitorul parlament, în timp ce alți liberali, considerați deja  consumați după eșecul înregistrat la locale,  sunt trași pe linie moartă.

Vezi și: Primele pagube OFICIALE - AICI

Vezi și - PRIMELE IMAGINI SURPRINSE ÎN TIMPUL SEISMULUI

Mihai Voicu, Anca  Boagiu, Florin Alexe, Adriana Săftoiu, Ovidiu Raețchi și Răzvan Mironescu sunt  capii de listă propuși de cele șase filiale de sector pentru Camera  Deputaților, susțin surse liberale, după primirea  listelor.  Aceasta nu înseamnă că cei propuși vor figura automat și pe  cele cinci- șase locuri considerate eligibile, atrag atenția  sursele citate.

Teoretic, pentru departajarea lor ar trebui să conteze rezultatele luate de fiecare filială la ultimele alegeri locale,  gradul de vizibilitate si favorabilitate, criteriul funcției deținute. În practică,  cuțitul cu care se vor împărți locurile eligibile se află  în mâinile lui Vasile Blaga și al Alinei Gorghiu.

Iar de aici începe jocurile de culise.  Deocamdată, capii de listă pentru Cameră și Senat nu au fost stabiliți. Totul   depinde de rezultatul negocierilor pe care conducerea centrală le are cu diverși afaceriști și oameni de cultură, a căror potență financiară, credibilitate și vizibilitate ar putea reprezenta  un atuu, capabil să ridice procentele modeste ale filialei bucureștene.

Vezi și: CUTREMUR în România: Seismul a fost resimțit PUTERNIC

Drept urmare,  prim-vicepreședintele Adriana Săftoiu este  păstrată de Blaga pentru locul secund la Cameră. În cazul lui  Cătălin Predoiu, inițial vehiculat cap de listă pentru Senat,  viitorul nu sună bine. Confom surselor citate, acesta  riscă să nu mai prindă nici măcar  locul secund, considerat  eligibil, fiind considerat prea consumat, după ce a  obținut  doar 11% în cursa  pentru Primăria Capitalei. Drept urmare, Predoiu ar  fi căzutîn dizgrația co-președinților liberali, mai având oarecare trecere la  liderul filialei, Cristian Bușoi, singurul care îl mai dorește pe lista de candidați.

Nici  secretarul general al PNL București, Costică Canacheu nu ar mai avea liniște. Inițial, creditat  cu șanse pe locul doi eligibil la Cameră,  Canacheu este săpat de zor de Adriana Săftoiu, care dorește  să o promoveze pe lista de eligibili pe apropiata sa, Cristina Trăilă,  ne-au mai precizat sursele citate. Între  timp, Blaga este mai preocupat cum să facă loc  cât mai sus pe listă, noului lider al PNL sector 4, Radu Carp, decât de  necazurile lui Canacheu.

Vezi și: Televiziunile din România criticate după cutremur: NU au existat!/ VIDEO

Astfel, dintre propunerile venite  din partea filialelor singurul  care are locul asigurat este actualul deputat, Ovidiu Raețchi. Ajutat de  rezultatul  bun obținut la locale, acesta este pe locul patru pe lista pentru  Camera Deputaților, urmat de Mihai Voicu și de Florin Alexe pe locul considerat semi-eligibil, depinzând total de procesul de redistribuire al voturilor.

Citește și: EXCLUSIV STIRIPESURSE.RO anunță STIREA ANULUI în România: O mare televiziune se VINDE

Ierarhia și  componența listei eligibile va depinde însă în totalitate de decizia  conducerii centrale, angrenate în negocieri punctuale pe ultima sută de metri cu  diverși afaceriști din transporturi și o pesonalitate din zona culturală. Luni se va vedea  cine are mai multă trecere la centru și cine trebuie să-și găsească urgent un loc călduț pe listele filialelor din teritoriu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.