Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cutremurul din Turcia a avut peste 6.000 de replici: 40 dintre ele - magnitudini de peste 5 grade

Shutterstock
cutremur seism

Devastatorul cutremur de pământ care s-a produs pe 6 februarie în apropiere de graniţa dintre Turcia şi Siria a fost urmat de peste 6.000 de replici, a anunţat duminică Agenţia turcă pentru gestionarea dezastrelor naturale (AFAD), citată de DPA.

Potrivit AFAD, au fost înregistrate replici seismice "la fiecare trei sau patru minute" după cutremurul iniţial, iar aproximativ 40 dintre ele au avut magnitudini de peste 5, a declarat Orhan Tatar, directorul acestei agenţi, în faţa jurnaliştilor de la Ankara.

Specialiştii în seismologie se aşteaptă ca astfel de replici să se producă şi în perioada următoare, afectându-i pe "localnicii deja traumatizaţi", a mai spus oficialul turc, potrivit Agerpres.

El i-a îndemnat pe rezidenţii din zonele afectate să nu se apropie de clădirile avariate şi a adăugat că autorităţile de resort încă analizează distrugerile produse la nivelul infrastructurilor strategice, inclusiv baraje de acumulare şi tuneluri.

Devastatorul seism de la începutul lunii februarie a ucis zeci de mii de oameni, a distrus sau a avariat aproximativ 150.000 de clădiri şi a lăsat alte zeci de mii de persoane fără locuinţe în sud-estul Turciei.

Potrivit agenţiei de presă Reuters, bilanţul acestor seisme a depăşit 46.000 de morţi. Oficialii din cele două ţări se aşteaptă ca bilanţul victimelor să crească în zilele următoare, întrucât numeroase persoane sunt în continuare dispărute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.