Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scurgere de informații? Cuvântul 'sforțare', inclus în subiectele de simulare la Bac, a fost căutat pe dexonline de sute de ori înainte de proba de luni

Radu Pop
cuvant sfortare cautari dexonline

Scurgere de informații? Cuvântul 'sforțare', inclus în subiectele de simulare la Bac, a fost căutat pe dexonline de sute de ori înainte de proba de luni

Platforma dexonline anunță că a înregistrat sute de căutări ale cuvântului „sforțare”, înainte ca proba scrisă de azi a simulării de bacalaureat să ia sfârșit.

Potrivit dexonline, căutările au început după miezul-nopții, scrie educatieprivata.ro.

„După cum se vede, azi am avut o simulare plină de… sforțări!

Cum tot românul știe că cine se scoală de dimineață departe ajunge, căutările termenului „sforțare” au început imediat după miezul nopții, până la ora începerii examenului depășindu-se media zilnică a ultimelor luni. Între 9 și 11 au fost aproape 300 de căutări!

Între 11 și 12 au fost aproape 3000 de căutări, dar presupunem că după ora 11 elevii au avut voie să iasă din sălile de examen”, a transmis dexonline.

O situație asemănătiare a avut loc și în vara anului trecut, la proba oficială de limba română de la bacalaureat

”Am verificat logurile și aproape 100 dintre căutările lui „de bună seamă” au fost înainte de ora 10 (inclusiv câteva înainte de ora 6)! Asta în condițiile în care în medie, în ultima lună, a fost o singură căutare pe zi pentru această sintagmă!”, au transmis administratorii Dexonline, imediat după încheierea probei de bacalaureat din iunie 2023.

Expresia ”de bună seamă” a făcut parte din cerințele la proba scrisă de Limba română la filiera teoretică – Profilul real; Filiera tehnologică și Filiera vocaţională – Toate profilurile (cu excepţia profilului pedagogic.

Candidaților li s-a cerut să indice sensul expresiei într-un fragment din opera lui George Călinescu. Conform baremelor, cerinței i-au fost acordate 6 puncte.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.