Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cuviosul vicepremier Dîncu, vrednic de lauda mitropolitul Clujului

dancu

Vicepremierul Vasile Dîncu a primit din partea mitropolitului Clujului, Andrei, cea mai înaltă distincție a acestei mitropolii, "Crucea Transilvană", la finalul unei slujbe religioase oficiate duminică în comuna natală a lui Dîncu, Runcu Salvei din județul Bistrița-Năsăud, informează Agerpres.

Mitropolitul și viceprim-ministrul au fost primiți, dimineață, la intrarea în comună, de primarul și viceprimarul comunei, tatăl vicepremierului și de tineri îmbrăcați în costume populare, călare pe cai împodobiți cu mărgele și cu șei decorate cu motive tradiționale.

Alaiul și-a continuat drumul pe jos până la biserica din centrul comunei, unde sute de oameni, mulți dintre ei purtând costume populare, s-au adunat pentru a asista la un moment istoric pentru Runcu Salvei — prima slujbă religioasă oficiată de un mitropolit de la sfințirea lăcașului în 1968.

Potrivit tradiției, mitropolitul Andrei și Vasile Dîncu au fost primiți cu pâine și sare și buchete de flori la intrarea în curtea bisericii.

La slujba religioasă au mai asistat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, vicepreședintele CJ, Alexandru Pugna, parlamentarii de Bistrița-Năsăud Doina Pană, Ioan Oltean, Stelian Dolha și Cristian Florian. Dintre aceștia, Radu Moldovan, Doina Pană și Ioan Oltean au fost decorați și ei, în ultimii ani, cu "Crucea Transilvană".

Ceremonialul religios a fost oficiat de un sobor format din zece preoți, cărora li s-a alăturat protopopul ortodox de Năsăud, Ioan Dâmbu, și a fost urmat de o masă festivă la căminul cultural din Runcu Salvei.

Vezi şi: Sfântul cuvios mucenic Dragnea Referendie Teleormăneanul (Livachie)

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.