Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Dacă tu nu vrei să te tratezi, medicii nu au ce să-ți facă' - Cum gândește o învingătoare

Radu Pop

Apariția unui nodul suspect la sân, modificarea formei sânului sau retragerea mamelonului pot semnala cel mai des întâlnit tip de cancer la femeile din România: cancerul la sân. Alte semne și simptome pot include scurgeri mamelonare sau jenă într-o zonă a sânului sau la nivel axilar, dar aceste manifestări clinice apar numai în stadiile avansate ale bolii. De aceea, fiecare femeie ar trebui să meargă regulat la medic pentru un consult de specialitate, chiar și în lipsa simptomatologiei, pentru că, dacă este descoperit din timp, cancerul mamar poate fi vindecat.

Gabriela a trecut printr-o experiență similară și este mai mult decât o supraviețuitoare, este o învingătoare. Pacienta nu s-a lăsat descurajată după ce a fost diagnosticată cu cancer mamar și le îndeamnă și pe alte femei care trec printr-o situație de acest fel să-i urmeze exemplul: „Lacrima nu te rezolvă, tu trebuie să mergi la doctor! Este o boală ca oricare boală, este necruțătoare, dar numai dacă nu te duci la timp la medic”.

În martie 2017, Gabriela a fost diagnosticată cu o tumoră la sân. Lupta cu boala nu este ușoară, însă Gabriela a crezut cu tărie că există viață și dincolo de cancer. A avut șansa unui diagnostic precoce la Spitalul Clinic SANADOR, unde a fost operată și acum urmează un tratament hormonal. Și, mai ales, se bucură de viață, pentru că este una dintre pacientele pentru care forța interioară și dorința de a merge mai departe au fost mai presus de boală.

„La SANADOR, prima dată am fost la control la domnul Dr. Bogdan Marțian, șeful Secției Chirurgie Generală din Spitalul Clinic SANADOR, care mi-a spus că am un pui de cancer. M-a operat și apoi am fost transferată la doamna Dr. Eniko-Reka Fejer, medic primar oncologie la Centrul Oncologic SANADOR, care nu m-a primit cu frică, să-mi fie mie frică de ea că este doctor, dimpotrivă. Și de atunci vin la controale din trei în trei luni, și tot ce-mi spune să fac, pentru mine este literă de lege”, mărturisește Gabriela.

Medicii au apreciat încă de la început optimismul ei, spunându-i că o astfel de atitudine este esențială pentru reușita tratamentului. De altfel, chiar și pacienta, care este un exemplu de curaj și optimism în lupta împotriva cancerului, recunoaște: „Dacă tu nu vrei să te tratezi, medicii nu au ce să-ți facă!”. Permanent, Gabriela a crezut în forța ei interioară, în puterea ei de a trece cu bine peste diagnosticul primit. Și, cu ajutorul profesioniștilor de la SANADOR, a reușit.

La Centrul Oncologic SANADOR, pacientele au acces la servicii medicale de prevenție, diagnostic avansat, tratament multimodal și monitorizare pe termen lung pentru cancerul de sân. De asemenea, SANADOR deține unul dintre cele mai performante aparate pentru depistarea cancerului mamar - Selenia Dimension 3D Hologic, ce permite mamografia tridimensională.

Momentul aflării diagnosticului de cancer la sân este unul dificil, dar dacă pacientele se prezintă din timp la controale medicale și fac investigațiile recomandate, tumorile mamare sunt descoperite în stadii incipiente, iar în această situație rata de supraviețuire este de 85%.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.