Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș a luat o decizie în privința ministrului Energiei

guvern dacian ciolos

Premierul Dacian Cioloş a discutat vineri cu ministrul Energiei, Victor Grigorescu, referitor la anunţul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

Potrivit acestuia, discuţia a avut loc "în contextul în care integritatea este şi va rămâne un principiu asumat de către toţi membrii echipei guvernamentale şi colaboratorii săi".

Citește și: Festivalul la care singura regulă e să fii…DEZBRĂCAT / VIDEO

"Evaluarea declaraţiilor de avere ale ministrului Energiei, Victor Grigorescu, de către Agenţia Naţională de Integritate este un demers firesc, pe care această instituţie îl face conform competenţelor legale. Rezultatele acestei evaluări vor fi în măsură să clarifice aspectele legate de declaraţiile de avere depuse de ministrul Energiei. Premierul speră ca rezultatele ANI să fie făcute public cât mai repede pentru a pune punct îndoielilor şi comentariilor", a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului.

Presa centrală a scris recent că ANI va proceda la evaluarea declaraţiilor de avere ale ministrului în urma unui articol în care se susţinea că Grigorescu ar fi obţinut o sumă importantă de bani din cedarea folosinţei unui bun.

Citește și: Festivalul la care singura regulă e să fii…DEZBRĂCAT / VIDEO

Miercuri, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a afirmat că investigaţia ANI în cazul său este "cât se poate de normală", însă a precizat că s-au făcut "speculaţii nefondate" cu privire la declaraţia sa de avere.

"Această tranzacţie a fost trecută în declaraţia mea de avere de la început. Această tranzacţie a fost finalizată cu mult înainte să mă fi gândit vreodată că o să ocup această funcţie ministerială. Pentru a înlătura orice speculaţie şi pentru a pune capăt acestor discuţii, precizez că obiectul tranzacţiei menţionate este o platformă online, dedicată analizei surselor deschise a politicilor europene, în special a politicilor comerciale comune ale UE, domeniu în care eu sunt specializat. Este un proiect personal, la care am lucrat înainte să ocup orice funcţie, este o realizare proprie. Ceea ce eu mi-am dorit de la această platformă era să fie un start-up funcţional şi atractiv. Această platformă a fost înregistrată pe un domeniu de internet, monitorEU.com. Acest proiect a fost mai apoi cedat, i-a fost cedată folosinţa pe o perioadă limitată de timp către o companie. Mi-am dorit ca acest proiect, la final, să se dezvolte într-o platformă de anvergură. Nu s-a întâmplat", a spus ministrul Energiei, într-un briefing de presă la Guvern.

El a adăugat că la finalul tranzacţiei a declarat suma obţinută, iar aceasta a fost impozitată în România, scrie agerpres.ro.

Citește și: Un antrenor norvegian le cere lui Ibrahimovici și lui Ronaldo sperma: Ce plan TERIBIL are / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.