Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș, avertisment dur pentru PSD-ALDE: 'Ar fi o greșeală fatală'

facebook.com
Dacian Ciolos

Fostul premier Dacian Cioloş a lansat, marţi, un avertisment în contextul modificărilor aduse Codului de procedură penală, precizând că ar fi "o greşeală fatală" ca acestea să fie urmate de o ordonanţă de urgenţă sau de suspendarea preşedintelui. 

"Îi avertizez pe cei care ne-au abuzat azi bunul simţ să NU se gândească să folosească în zilele următoare ordonanţa de urgenţă sau să treacă la suspendarea preşedintelui pentru a grăbi furtul normalităţii! Pentru ei ar fi o greşeală fatală", a scris Cioloş pe Facebook. 

El a dat şi "un exemplu al nocivităţii" votului de luni privind modificarea Codului de procedură penală, ataşând la mesajul său o imagine în care se spune că PSD şi ALDE au modificat în Parlament articolul 92 din Cpp, astfel încât "agresorul inculpat poate participa la audierea victimei sale".

Raluca Turcan condamnă pe Facebook abrogarea legii 78/2000

"O să venim şi cu alte exemple, pentru că înainte de orice este important ca lumea să conştientizeze faptul că aici nu e vorba de niciun 'stat paralel' de 'desfiinţat', ci de cinism de cea mai joasă speţă din partea unor oameni care au fost votaţi să susţină demnitatea oamenilor, nu să o calce în picioare", a mai afirmat Cioloş.

Klaus Iohannis, despre nominalizarea lui Gabriel Vlase la SIE: 'A fost fix propunerea mea. Nu am discutat cu PSD'


Totodată, Cioloş a distribuit un mesaj al Mişcării România Împreună, în care se spune că, "în noiembrie 2014, şapte tineri din Vaslui au torturat şi violat o fată de 18 ani". 

"S-a făcut dreptate după un an, cei şapte făptaşi primind pedepse între 6 şi 10 ani de închisoare. Pe 18 iunie 2018, PSD şi ALDE au modificat în Parlament articolul 92 din Codul de procedură penală. Astfel, agresorul inculpat poate participa la audierea victimei sale. Cu alte cuvinte, dacă aceste prevederi ar fi fost în vigoare în 2015, tânăra violată ar fi trebuit să treacă prin calvarul unei audieri în prezenţa agresorilor. După ce aceste modificări vor intra în vigoare, mii de victime ale violatorilor vor trebui să treacă prin această experienţă de coşmar", susţine Mişcarea România Împreună, printre ai cărei fondatori se numără şi Dacian Cioloş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.