Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș se ia și de pensionari: Ce pensii vrea să taie premierul

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dacian Cioloș

Premierul Dacian Cioloş a declarat joi seară că trebuie analizate, la un moment dat, legile care permit acordarea pensiilor speciale, fiind de părere că în sistemul de pensii e nevoie de o abordare unitară, cu aplicarea aceloraşi principii.

"Sper (să avem la un moment dat o lege unitară a pensiilor - n.r), dacă nu se continuă şi în Parlamentul viitor cu abordarea asta de pensii speciale pentru fiecare categorie. (...) Nu vreau să comentez pentru o categorie sau alta, dar, ca principiu, trebuie să ne hotărâm: vrem un cadru general de acordare a pensiilor pe baza unor criterii şi să avem o abordare unitară, nu neapărat egală, dar unitară cel puţin, să aplicăm aceleaşi principii...", a afirmat Cioloş, la TVR1.

Citește și: Ele sunt femeile care fac SEX mai DES: Studiu pe 210.000 femei

Premierul nu a exclus varianta ca pentru anumite categorii să existe pensii speciale, însă a subliniat că, dacă se va continua acordarea unor astfel de venituri în toate domeniile, se va ajunge la un blocaj.

"Sigur, pot să fie anumite categorii speciale pentru care se poate decide politic din motive de importanţă socială a sectoarelor respective să se meargă şi dincolo de principiul contributivităţii. Dar, dacă se merge la toate categoriile dincolo de principiul contributivităţii, avem o problemă de a asigura bugetul pentru pensii şi atunci, la fel, punem în pericol plata pensiilor pe termen mediu, pe termen lung. Dată fiind acumularea de pensii speciale în aceşti ultimi ani, cred că la un moment dat vor trebui puse pe masă toate aceste legi de pensii speciale şi văzut cum tratăm sistemul de pensii din România ca să nu ajungem la situaţia în care să nu putem plăti aceste pensii pentru că n-o să mai fie cine să contribuie la ele", a susţinut prim-ministrul.

Citește și: MOMENTE GROAZNICE: CE a putut să mănânce un rechin, într-un acvariu imens / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.