Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș a găsit vinovatul după decizia privind Schengen: 'Este evident cine nu și-a făcut treaba în interesul țării'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dacian Cioloș

Liderul REPER, Dacian Cioloș, face apel la calm, după ce România nu a fost primită în spațiul Schengen.

Vezi și: ALERTĂ - România a ratat intrarea în Schengen. Cine a votat contra în Consiliul JAI (surse)

„Ce vedem azi în poziția guvernului Austriei este cinism la rang de politică de stat, fața hidoasă a populismului și politicieni pentru care parteneriatul e bun doar atunci când servește intereselor proprii. Am fost luați ostatici într-o tentativă a guvernului de la Viena de a duce dosarul european privind politica de azil într-o direcție favorabilă lor. Era previzibil, dar, din păcate, politicienii români s-au concentrat mai mult pe cum să iasă ei bine în presă, în loc să negocieze ferm, în ultimii ani și în ultimele luni, o poziție puternică a României.

Opoziția Austriei nu este un accident. Dincolo de jocurile politice de la Viena, este și rezultatul politicii noastre. Relațiile într-un parteneriat veritabil se construiesc în timp. Poți obține lucruri în negocieri când construiești relații de încredere suficient de puternice cât să conteze atunci când celălalt trebuie să facă o alegere dificilă. Pentru mine, este evident cine nu și-a făcut treaba în interesul țării, acum și în anii care au trecut. Dar mi-aș dori să înțelegem cu toții că nu vom avea niciodată o poziție puternică în UE, pe măsura forței pe care trebuie să o aibă România, atâta vreme cât avem politicieni periferici și provinciali.

România are nevoie de lideri politici care știu să negocieze, care pot să propună și să susțină argumentele noastre, care au o viziune și un plan pe termen lung, care sunt fermi și joacă de pe poziții egale cu șefii de stat sau de guvern din celelalte țări. Ca cetățeni și lideri politici, avem câteva lecții de învățat de aici, lecții pe care ar fi trebuit să le fi învățat de mult.

De aceea, calm si de la capăt. Avem de muncit. Nu gălăgia și nu boicotul cu pârtia de schi sunt soluția, ci acțiunea calculată, strategia, perseverența, viziunea politică. O să avem ocazia să răspundem la ce s-a întâmplat astăzi, dar nu înfierbântați, ci calm și precis”, a spus Dacian Cioloș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.