Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș a motivat în Parlament schimbarea prefecților

ciolosParlament2

Dacian Cioloș a participat astăzi la „Ora premierului” în Parlament, răspunzând pozitiv invitației de a oferi explicații cu privire la criteriile pe baza cărora în ultima perioadă au fost schimbați prefecții.

Prim-ministrul a clarificat încă de la început problema motivului pentru care a fost chemat în Parlament de această dată.

„Vă mărturisesc că, văzând titlul de dezbatere politică propusă, am ezitat să vin în fața dumneavoastră astăzi pentru a participa la dezbaterea propusă. În lectura pe care eu o dau articolului 206 din Regulamentul Camerei Deputaților nu văd în ce măsură criteriile în desemnarea prefecților intră în categoria problemelor de interes major pentru viața politică, economică sau socială fiind o problemă administrativă a Guvernului, conform legislației actuale. Numirea și eliberarea din funcție a prefecților sunt de competența exclusivă a Guvernului, iar criteriile avute în vedere în numirea noilor prefecți sunt doar o componentă a unui proces de analiză realizat la nivelul Guvernului prin intermediul Ministerului de Interne. Nu înțeleg să detaliez de la caz la caz rezultatele analizei efectuate, care cade în sfera prerogativelor executive”, a explicat prim-ministrul.

Acesta a precizat și care sunt criteriile de schimbare a prefecților.

„Criteriile de schimbare a prefecţilor sunt o problemă administrativă. (...)Urmare a unei analize permanenta a MAI, am ajuns la concluzia că fie nu au performat anterior, fie nu au respectat echidistanţa politică. (...) Inclusiv cei numiţi recent ar putea fi schimbaţi în perioada următoare dacă nu performează”, a declarat premierul.

De asemenea, Dacian Cioloș a explicat și cum au fost numiți în funcții noii prefecți.

„Ne-am uitat atât la inspectori, cât şi la cei cu experienţă managerială. A avut loc o întâlnire de lucru cu aceştia pentru a putea fi selectaţi. Acolo unde am identificat funcţionari publici ne-am îndreptat spre cei care să probeze şi experienţa”, a conchis Dacian Cioloș.

Declarațiile integrale ale lui Dacian Cioloș pot fi urmărite aici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.