Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș AMENINȚĂ cu ieșirea de la guvernare, după gestul lui Cîțu: 'Colegii noștri se vor retrage din Guvernare'

RFI Romania
Dacian Cioloș

Liderul USR-PLUS, Dacian Cioloș, amenință cu ieșirea de la Guvernare după gestul lui Florin Cîțu de a introduce pe ordinea de zi programul Anghel Saligny.

„O să vedem ce decide premierul. Avem întâlniri și cu grupurile parlamentare. Nu știam că acest subiect o să fie pe ordinea de zi suplimentară. Din ce știu nu are unele avize. Deci procedura nu e îndeplinită.

Dincolo de asta am avut o discuție în coaliție și convenisem că nu intră pe ordinea de zi până nu avem o discuție pe desființarea Secției Speciale. Eu cred că așa se construiește încrederea în coaliție! Dacă ne punem unii pe alții în fața faptului împlinit, acestea sunt semnale că nu vrem să construim împreună. Și noi vrem să fim împreună.

Eu vă spun ce am discutat noi. Poziția noastră e una coerentă, publică, transparentă. Noi rămânem calmi, dar foarte fermi. Vrem să continuăm în această formulă. Nu putem să transformăm Guvernul într-o structură care ia decizii pentru a rezolva probleme interne de campanie ale unui partid.

Nu se pune problema să folosim avizele cu poziția politică a partidelor, cel puțin noi nu o să folosim lucrurile astea. Nu o să depundem noi moțiune de cenzură, dar colegii noștri se vor retrage din Guvern dacă nu se respectă ceea ce noi convenim. Dar o să avem o discuție în partid și în grup. Nu vreau să dau eu verdicte acum. E un subeict pe care noi l-am mai discutat, inclusiv cu partenerii noștri din coaliție.

Nu am luat o decizie formală, încă, în partid dar este clar că miniștrii USR-PLUS nu mai au ce să caute într-un Guvern unde părerea lor nu contează, nu sunt consultați”, a spus Dacian Cioloș la Digi24.

Vezi și: SURSE - Florin Cîțu merge înainte ca tancul. USR-PLUS amenință cu moțiune de cenzură .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.