Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloş aruncă bomba: 'Premierul mi-a spus că va analiza prelungirea programului de vot'

www.facebook.com
dacian ciolos

Dacian Cioloș a declarat că premierul Viorica Dăncilă i-a comunicat că va analiza, în Guvern, posibilitatea de a prelungi programul de vot după ora 21:00. El a spus că lucrurile i se par "grave" din acest punct de vedere deoarece există o mobilizare importantă a oamenilor la vot, potrivit mediafax.

Citește și: S-a aflat! De ce nu va vota Elena Udrea

"Mi-a spus (premierul Viorica Dăncilă - n.r.) că o să analizeze împreună cu miniștrii această situație, nu a spus nu și aștept să văd care sunt soluțiile pe care le propune guvernul pentru că sper să vină cu soluții. Lucrurile mi se par grave din acest punct de vedere și anume faptul că vedem o mobilizare foarte importantă a oamenilor la vot, oamenii au înțeles mesajul, e foarte important să permitem oamenilor să se exprime și cred că trebuie să avem curajul să vedem ce decid alegătorii. Pentru asta trebuie să facem primul pas să le permitem să voteze", a declarat, duminică, liderul PLUS Dacian Cioloș.

El a mai afirmat că, fără o decizie a Guvernului în acest sens, nu crede că Biroul Electoral Central (BEC) are o bază legală de a decide prelungirea programului de vot.

Citește și: Surpriză! De ce a mers Carmen Iohannis singură la vot

"Fără o decizie a guvernului nu cred că BEC are o bază legală să decidă o prelungire a votului pentru alegerile europarlamentare, deci e nevoie așteptăm acum o decizie a guvernului, este important să ne spună guvernul ce decide pentru a permite oamenilor să își exercite un drept fundamental", a conchis Cioloș.

Executivul nu poate emite o ordonanță de urgență pentru prelungirea programului de vot, în condițiile în care decizia trebuie să vizeze toate secțiile de votare, iar votarea în unele dintre acestea în străinătate s-a încheiat, au declarat surse guvernamentale.

Citește și: Cine a blocat tentativa de fraudă – Rareș Bogdan intervine în scandalul izbucnit după ce mama primarului Constanței a fost prinsă cu 5 buletine de vot

Potrivit articolului 46, alineatul (1) din Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicată cu modificările ulterioare: „Votarea începe la ora 7.00 și se încheie la ora 21.00. La sediile secțiilor de votare se afișează la loc vizibil ora la care începe, respectiv se încheie votarea”.

Citește și: Dezvăluire-bombă: USR-PLUS a depășit PNL și PSD

De asemenea, Legea 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului stipulează că în cazul în care referendumul are loc concomitent cu alegerile europarlamentare, atunci cetățenii votează la aceleași secții de votare, în același interval orar și cu aceleași ștampile de vot pe buletine de vot separate.

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit că nu va prelungi programul de vot, după ora 21.00 în secția de votare într-o secție din Roma.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.