Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș bagă bățul prin gardul Coaliției: 'PNL are șansa să voteze împotriva lui Marcel Ciolacu' - care este planul de bătaie

euronews.com
ciolos

Europarlamentarul Dacian Cioloş i-a invitat pe liberali să găsească curajul de a vot moţiunea de cenzură,astfel încât să pice Cabinetul Ciolacu şi apoi să poată fi format un Guvern minoritar cu premier din PNL care să poată fi susţinut în Parlament. Acesta i-a îndemnat şi pe reprezentanţii USR şi partidului Forţa Dreptei să participe ulterior la discuţii, în cazul în care trece moţiunea de cenzură.

„PNL trebuie să decidă ce doreşte în politica românească. Mai devreme sau mai târziu, liderii liberali vor avea de înfruntat realitatea şi vor decide dacă sunt cu adevărat liberali sau dacă acceptă statutul de filială PSD. Poate că e viaţă uşoară să fii tractat de către PSD la guvernare sau în alegeri, dar nu cred că cei care au votat măcar o dată în viaţă cu PNL apreciază subordonarea în faţa lui Marcel Ciolacu şi să primească ordinele dintr-un birou din Kiseleff unde încă tronează tabloul lui Ion Iliescu. Cred că e suficient pentru istoria noastră că PNŢCD s-a dizolvat în PSD, poate evităm ca PNL să aibă aceeaşi soartă”, a scris Dacian Cioloş, vineri pe Facebook.

El a adăugat că, îmn cazul în care „Marcel Ciolacu îşi asumă răspunderea să pună taxe pe cei care ţin economia românească dinamică le dă ocazia liderilor liberali să facă un pas în lateral din relaţia de subordonare cu PSD”.

„Există de ieri un text pentru o moţiune de cenzură împotriva creşterilor de taxe pe care le vrea Marcel Ciolacu şi o invitaţie făcută tuturor partidelor din opoziţia democratică de a iniţia împreună această moţiune. Am auzit foarte mulţi oameni din PNL spunând că ştiu că măsurile propuse de PSD ţintesc exact oamenii cu profesii liberale, antreprenorii, firmele româneşti, că PSD loveşte exact în electoratul liberal pentru că nu-i pasă dacă acesta votează sau nu. Ba chiar că ar prefera să absenteze la vot pentru că astfel ar creşte procentul propriu. Aşa că, dacă decide să susţină Guvernul PSD în Parlament, probabil că PNL ar putea foarte bine să se şi dizolve după un astfel de vot. Dar are şi şansa să semneze şi să voteze împotriva lui Marcel Ciolacu”, a completat Cioloş.

Acesta le-a mai transmis liberalilor că, dacă vor găsi curajul să voteze împotriva Cabinetului Ciolacu, atunci PNL poate rămâne la guvernare, cu un premier liberal. Cioloş mai indeamnă USR, Forţa Dreptei să participe la discuţii pentru formarea rapidă a unui Guvern minoritar care să fie susţinut în Parlament, dacă trece moţiunea de cenzură.

„În cazul în care găsesc curajul de a vota împotriva guvernului condus de Ciolacu, liberalii pot rămâne la guvernare, ba chiar şi cu prim-ministru liberal. Trebuie doar să susţină moţiunea împotriva lui Ciolacu şi să respingă măsurile lui socialiste în sprijinul unor privilegiaţi. Apoi, se poate discuta pe formarea rapidă a unui guvern minoritar pe care îl putem susţine în Parlament. E o invitaţie directă şi pentru USR şi Forţa Dreptei, care, după experienţa eşuată a Guvernului Cîţu, poate înţeleg că a te hrăni din eşecul PNL este exact ce fac astăzi PSD şi AUR, nimic original şi benefic pentru politica din România”, a concluzionat Dacian Cioloş.

Reprezentanţii REPER au transmis, joi, liderilor formaţiunilor parlamentare de opoziţie democratice textul unei moţiuni de cenzură intitulată „Guvernul Ciolacu-Faliment = gaură bugetară, firme căpuşă de partid, batjocorirea bătrânilor. Demiterea guvernului PSD, urgenţă naţională”. Astfel, în urma publicării textului proiectului de lege privind modificările la Codul fiscal pe care Executivul intenţionează să îşi angajeze răspunderea în Legislativ, REPER a redactat o moţiune de cenzură pe care o pune la dispoziţia partidelor din opoziţie, cu excepţia AUR, pentru semnarea acesteia, lansând un apel clar către liderii Forţa Dreptei, UDMR şi USR, precum şi către alţi parlamentari, în special ai PNL, care nu susţin măsurile fiscale propuse de Guvernul Ciolacu.

De asemenea, preşedintele UDMR Kelemen Hunor a afirmat, vineri, că Uniunea nu va semna moţiunea de cenzură, dacă Guvernul va ţine cont de propunerile formaţiunii privind măsurile fiscale. „Moţiunea de cenzură în acest moment nu are susţinerea necesară de a da jos Guvernul. Şi pentru noi important este: facem un joc de imagine sau rezolvăm ceva pentru comunităţile locale şi pentru mediul de afaceri?”, a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.