Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș nu-l iartă pe Florin Cîțu + posibile negocieri pe sub mână cu Ludovic Orban: 'Nu știm cine decide și ce în PNL. Nu e clar ce se întâmplă'

ciolos congres

Președintele USR, Dacian Cioloș, susține că discuțiile cu reprezentanții PNL sunt blocate în aceste zile pentru că partidul lui Florin Cîțu se află într-o continuă tensiune.

„Nu știu cine l-a încâlcit lucrurile. Am fost clari de la început. Am fost împinși pe scări. (...) Ne-a dus la conluzia că nu mai e un Guvern de coaliție. Noi am intrat în Guvern ca să facem reforme. Nu avem o mască de reformiști. Am depus o moțiune după ce în coaliție am spus că putem continua cu un nou premier.

Haă să presupunem că renunțăm la solicitarea noastră. Asta am făcut după ce Vlad VOiculescu a fost dat afară. Am acceptat-o atunci și am continuat. Am luat o palmă și am întors și celălalt obraz. După câteva luni a fost același lucru. După un astfel de comportament ce încredere să avem?

Și eu sunt președintele USR și asta nu înseamnă că nu pot să dau oamenilor încredere.

Noi așteptăm să negociem cu PNL-ul. Nu e clar ce se întâmplă. Asta ne ține blocați (n.r.: cu referire la faptul că Ludovic Orban are propriul grup în PNL)... Vedem că există o diviziune care nu e rezolvată. Nu știm cine decide și ce. N-avem ce să negociem cu Orban, pentru că noi discutăm cu partidul. Nu știm dacă Florin Cîțu are susținerea partidului”, a spus CIoloș, la Digi24.

Liderul USR se arată revoltat de declarațiile lui Klaus Iohannis, care a spus că USR a abandonat.

„Cum să abandonăm? Care guvernare când Cîțu punea prioritar proiecte care îl vizau pe el în partid?”, a spus Dacian Cioloș, la Digi24.

Declarația lui Klaus Iohannis: „Guvernul a căzut victimă orgoliilor unor politicieni care nu au în spate nicio gândire pentru români. Politicienii care au votat moțiunea de cenzură au dorit să arate pur şi simplu că au voturi suficiente. USR, care s-a dat mare partid reformist, nu doar că a abandonat guvernarea din motive de ei știute, dar s-a aliat cu PSD și cu AUR și au dărâmat guvernul. Voi invita luni partidele parlamentare la consultări și voi încerca, împreună cu cei mai maturi, mai responsabili, să găsim o ieșire din această criză. Nu ştiu dacă această primă rundă de discuții va duce la o soluție, dar sunt total implicat și hotărât să găsesc împreună cu partidele care au maturitatea politică necesară o ieșire, fiindcă nu putem să stăm peste iarnă fără guvern cu puteri depline, în plin val patru al pandemiei de COVID-19 și într-o criză a prețurilor la energie.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.