Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloş, la inaugurarea Institutul de Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei (ICHAT)

dacian ciolos

România nu trebuie să încerce să recupereze decalajul pe care îl are faţă de ţările vecine în domeniul horticulturii, ci să încerce să inoveze şi să aibă curajul de a face lucruri pe care alţii nu le-au făcut, a afirmat premierul Dacian Cioloş, luni, la inaugurarea Institutul de Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei (ICHAT), al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca.

Klaus Iohannis, CRITICAT DUR: 'Dragă Franţ, asta este o schimbare în bine'


"Nu trebuie să ne punem problema cum să recuperăm decalajul, ci cum să trecem într-o nouă etapă. Nu cred că mai trebuie să ne luptăm cu aceleaşi instrumente pentru a recupera acest decalaj, ci trebuie să inovăm, trebuie să găsim noi modalităţi prin care să putem produce folosind toată disponibilitatea tehnologică din momentul de faţă şi să avem chiar curajul să facem lucruri pe care alţii nu le-au făcut. Cred că în felul acesta putem progresa şi noi şi să creăm valoare adăugată, dar în acelaşi timp putem contribui şi la evoluţia în acest domeniu", a afirmat premierul, în faţa specialiştilor de la USAMV şi a invitaţilor la acest eveniment, transmite agerpres.ro.

Fostă Miss Playboy, pusă la PĂMÂNT de MASCAȚI: Descinderi la un club de FIȚE din București


Dacian Cioloş le-a recomandat celor de la USAMV Cluj-Napoca să încerce să beneficieze şi de aportul unor alte industrii, menţionând domeniul IT, prin care Cluj-Napoca este recunoscut la nivel naţional. 

"Eu cred că generaţiile viitoare de dezvoltare economică în toate domeniile nu vor putea trece pe lângă aportul domeniului IT. Aveţi la Cluj un potenţial extraordinar în acest domeniu. Vorbim deja de o industrie - industria 4.0, industrii care se bazează pe tehnologii de vârf, pe tehnologia numerică. Sunt convins că şi în agricultură, în sectorul agro-alimentar, în ştiinţele vieţii în general este un sector care poate să revoluţioneze acest domeniu. (...) Ceea ce v-aş îndemna eu este să nu vă gândiţi cum putem recupera decalajul în horticultură, legumicultură, pomicultură - de exemplu decalajul faţă de Polonia sau ţări vecine, ci cum putem face altceva decât au făcut ei şi de aceea vă dădeam această sugestie, de conlucrare cu domeniul IT, dar cu siguranţă pot fi şi altele", a subliniat premierul.

DOVADA SUPREMĂ că Donald Trump va câștiga alegerile în SUA: Hillary Clinton nu are nicio șansă


Dacian Cioloş a adăugat că este important ca o investiţie ca cea de la Cluj-Napoca să se regăsescă în cel mai scurt timp "în câmp". 

"Ceea ce veţi face aici, la fel cum ceea ce se întâmplă şi în alte universităţi de ştiinţe ale vieţii din ţară, ar trebui să contribuie la relansarea cercetării agricole, cercetării agronomice româneşti, la relansarea cercetării în domeniul ştiinţelor vieţii. Avem nevoie, mai ales, pentru ca potenţialul pe care-l avem în domeniul agriculturii, sectorului agroalimentar, să poată fi valorificat, avem nevoie să trecem într-o nouă etapă a dezvoltării agriculturii şi în special a horticulturii.(...) E foarte important, din punctul meu de vedere, ca această investiţie, dincolo de aportul didactic şi educaţional pe care îl aduce, să se regăsească cât mai repede în câmp, în producţia pe care o scoatem în domeniul horticol", a menţionat Cioloş. 

Premierul şi-a exprimat speranţa că această investiţie va fi una care va depăşi ca şi beneficii limitele Clujului. 

USAMV Cluj-Napoca a inaugurat luni Institutul de Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei, investiţie cofinanţată prin Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice", un proiect în valoare totală de 50 de milioane de lei, din care peste opt milioane de lei au reprezentat partea de cofinanţare a universităţii, iar diferenţa fonduri europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.