Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș REACȚIONEAZĂ după ce a insinuat că toți românii au avut legături cu Securitatea: A fost o formulare nefericită

facebook.com
Dacian Ciolos

Dacian Cioloș a afirmat, marți, că nu a știut cine sunt persoanele care urmau să înregistreze partidul PLUS și că aceștia nu vor ocupa funcții de conducere în cadrul partidului. Fostul premie a adăugat că structurile de conducere vor fi alese sâmbătă, când va avea loc prima Convenție Națională PLUS.

Fostul premier a precizat că sâmbătă va avea loc Convenția Națională a partidului pentru alegerea conducerii PLUS, însă fondatorii formațiunii nu vor face parte din structurile de conducere.

„Cei trei fondatori au făcut acest demers pentru a ajuta acest proiect politic, fără intenția de a face politică. Ei de altfel nu se vor regăsi printre structurile de conducere ale partidului. Sâmbătă avem Convenție Națională a partidului când vor fi alese structurile de conducere. (...) Oamenii care au făcut parte din România 100 și sunt și în partid sunt oameni curați, care își asumă această calitate de membru”, a adăugat Cioloș, conform Mediafax.

Cioloș a declarat că regretă interpretarea mesajului postat pe Facebook în care s-ar fi înțeles că susținea că toți cetățenii ar fi avut legături cu securitatea.

„Regret interpretarea mesajului public pe care l-am publicat pe Facebook, urmare a articolului domnului Oprea prin care s-a înțeles că aș fi spus că toți cei din societatea românească avem într-un fel sau altul legături cu securitatea. Nu asta am vrut să spun, a fost o formulare nefericită pe care o regret și îmi cer scuze celor care s-au simțit ofensați. Ideea pe care am vrut să o promovez este aceea că astfel de suspiciuni de coaborare cu securitatea se pot fabrica ușor pentru a încerca să fie compromiși oameni onești și oameni care sunt la locul lor. Pentru cei care au înțeles altceva vreau să îmi cer scuze”, a transmis Cioloș.

Citește și: Florin Piersic a RĂBUFNIT și aruncă acuzații GRAVE: Vă folosiți de mine, de ziua mea, ca să vă manifestați antipatiile politice

Explicațiile fostului premier vin în contextul în care istoricului Marius Oprea a spus că „eminenţa cenuşie” din spatele PLUS, unul din fondatorii partidului, este fiul unui anchetator al Securităţii, fostul maior de la Direcţia de cercetări penale, Alexandru Iordache. În replică, Cioloș a scris pe Facebook, că este „sătul de scandal şi de mârlănie” şi că este epuizant să răspundă tuturor aberaţiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.