Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș, reacție virulentă după ce Dragu a fost revocată de la șefia Senatului: 'În forţă, fără respect pentru reguli şi meritocraţie'

Inquam Photos / George Calin
Dacian Ciolos

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dacian Cioloş, consideră că revocarea Ancăi Dragu de la şefia Senatului "forţează Constituţia" şi e o "avanpremieră la modul în care noua majoritate va acţiona: în forţă, fără respect pentru reguli şi meritocraţie.

"Ca să-i găsească o sinecură de consolare lui Florin Cîţu pentru meritele deosebite de distrugere a coaliţiei cu USR, monstruoasa alianţă PNL - PSD - UDMR a revocat-o azi pe Anca Dragu din funcţia de preşedintă a Senatului, prima femeie care a ocupat vreodată această poziţie. Dincolo de faptul că revocarea forţează Constituţia, ea este şi o avanpremieră la modul în care noua majoritate va acţiona: în forţă, fără respect pentru reguli şi meritocraţie", a scris Cioloş, marţi, pe Facebook.

El spune că "acest mod brutal prin care a fost îndepărtată" Anca Dragu, "fără motive temeinice şi fără sens, se va întoarce curând împotriva acestor politicieni care acţionează fără scrupule sub deviza "pentru că putem"".

Plenul Senatului a revocat-o, marţi, pe Anca Dragu (USR) din funcţia de preşedinte al acestui for legislativ.

Revocarea, solicitată de noua majoritate PNL - PSD - UDMR, s-a făcut prin vot secret, cu cartele. Au fost înregistrate 82 de voturi 'pentru', 24 'împotrivă' (USR) şi 9 abţineri (AUR).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.