Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș: România trebuie să adopte o poziție proactivă în UE

ciolosAntena3

ciolosAntena3Dacian Cioloș a fost miercuri seară, 23 decembrie, invitatul lui Mihai Gâdea la emisiunea Sinteza Zilei. Dacă ultimul prim-ministru tehnocrat invitat la această emisiune, Mihai Răzvan Ungureanu, a avut parte de o dezbatere cu întrebări agresive, de această dată dialogul a fost unul calm, premierul și moderatorul emisiunii ajungând chiar să se complimenteze.

Prim-ministrul României a anunțat că la începutul anului 2016 va avea trei vizite externe, în Germania, Franța și Olanda. Prima vizită o va face la Berlin, în data de 7 ianuarie, la invitația cancelarului german Angela Merkel.

Dacian Coloș a făcut o serie de afirmații importante în cadrul emisiunii Sinteza Zilei. Spre exemplu, acesta și-a manifestat dorința ca România să adopte o poziție mult mai proactivă în interiorul Uniunii Europene.

„În sensul de a anticipa anumite decizii care se pregătesc, anumite proiecte, decizii de acte normative, de a încerca să identifici care pot fi punctele sensibile care să se afle în discuţii, de a avea o poziţie, ca stat membru, pe acele puncte şi de a fi implicat în grupurile de negociere ale poziţiilor finale şi ale deciziilor care se vor lua". Un stat membru când este implicat într-un astfel de proces proactiv, atunci el contează defapt”, a declarat acesta.

Pus să descrie relația sa cu mai mulți actori de pe scena politică, Dacian Cioloș a declarat despre președinte Traian Băsescu că a avut „o experiență bună de lucru cu el, în calitate de președinte”. Relația sa cu președintele Klaus Iohannis a descris-o ca fiind una de încredere reciprocă, în timp ce lui Liviu Dragnea i-a creionat o imagine de om serios, pe care l-a numit amic. Aceeași titulatură i-a oferit-o și lui Victor Ponta, declarând că a colaborat bine cu el din postura de comisar european.

În legătură cu una dintre problemele grave și urgente pe care România le are de rezolvat, anume aceea a defrișărilor ilegale, Dacian Cioloș a spus că aceasta este una dintre prioritățile sale.

„Această problemă este pe lista mea de priorităţi. Sunt lucruri care clar trebuie continuate. Este nevoie de o monitorizare a tăierii şi a prelucrării masei lemnoase şi de o politică mai clară pentru valorificarea pădurilor. Spre exemplu, nu există criterii de evaluare a conducerii ROMSILVA care să prevadă regenerarea pădurii. (...) Este nevoie de o mai bună colaborare între sectorul privat şi cel public în ceea ce priveşte pădurile”, a declarat Dacian Cioloș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.