Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș TOACĂ PNL după ce UE a CRITICAT programul național de reziliență: NU poate fi un nou PNDL

Facebook
Dacian Ciolos

Fostul premier Dacian Cioloș critică dur programul național de reziliență, după ce acesta a fost atacat și de UE, care consideră că guvernul nu a venit cu măsuri concrete pentru care să fie alocați bani.

"Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) care ar trebui să aducă României câteva zeci de miliarde de euro pentru relansarea economiei și pentru a finanța reforme în sănătate și în educație, de exemplu, nu poate fi un nou PNDL, ci trebuie să conțină reforme structurale.

Citește și: Ion Cristoiu ÎL TOACĂ pe Klaus Iohannis: A ținut MORȚIȘ să facă alegeri, convins că poporul îl iubește

Să putem finanța, în ciuda deficitului bugetar la care am ajuns în urma crizei provocate de PSD și a crizei pandemice, investiții, să susținem digitalizarea și, astfel, debirocratizarea administrației publice.

Pentru a trece de la logica „absorbției cantitative de fonduri UE“ la o logică de utilizare eficientă a banului public, noi credem că este nevoie de reorganizarea Ministerului Fondurilor Europene, pentru a facilita absorbția fondurilor europene și pentru a reduce birocrația asociată cu proiectele care implică bani de la Uniunea Europeană.

Comisia Europeană a criticat planul trimis de Guvernul Orban pentru atragerea celor 30 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană, susținând că PNRR nu prevede nicio reformă serioasă în domenii precum digitalizarea, protecția mediului, sustenabilitatea economică, educația.

Este un motiv în plus să încheiem cât mai repede saga asta cu împărțirea de funcții și să discutăm serios programul de guvernare și cum finanțăm măsurile și angajamentele prevăzute acolo", scrie Dacian Cioloș pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.