Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș vrea să se întâlnească lunar cu europarlamentarii români

ciolosBruxelles2

Premierul Dacian Cioloș le-a propus europarlamentarilor români să organizeze o întâlnire lunară, pentru discuții, care să se organizeze la București.

"Am discutat cu europarlamentarii români și am stabilit să punem la punct un mecanism de discuții de conlucrare. Eu le-am propus să ne vedem cam o dată pe lună la București, în general lunea, pentru că dânșii lunea după-amiaza sau marțea se întorc la Bruxelles sau la Strasbourg, ca să avem un schimb de opinii pe principalele subiecte de pe agenda europeană", a afirmat premierul, într-o discuție cu jurnaliștii la Parlamentul European, potrivit Agerpres.

Prim-ministrul a mai anunțat că are de gând să transfere Departamentul pentru Afaceri Europene la Cancelaria Guvernului.

"E o ordonanță de urgență de mai mulți ani care spune că Departamentul de Afaceri Europene este în Ministerul de Externe, dar în coordonarea prim-ministrului și o să aplicăm lucrul acesta. Domnul Bădescu (Cristian Bădescu — n.r.), șef adjunct al reprezentanței de aici (din Bruxelles — n.r.) urmează să fie numit secretar de stat în perioada imediat următoare în fruntea Departamentului de Afaceri Europene. Departamentul va avea rolul să reactiveze acel Comitet de Afaceri Europene care ar trebui să se reunească în fiecare săptămână și să discute în mod operativ agenda europeană, (...) să ajute la coordonarea pozițiilor României pe diferite subiecte", a explicat premierul.

Prezent la Bruxelles, pe lângă întâlnirile cu oficialii europeni, Dacian Cioloș a discutat și cu europarlamentari români.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.