Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Dăianu, despre redresarea rapidă post-epidemie: Un asemenea scenariu este pe hârtie, în realitate este imposibil de realizat

daniel-daianu

Preşedintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, a declarat la Digi24 că pierderile economice din trimestrul doi nu vor putea fi recuperate în acest an.

„Ca în trimestrul 3 și 4 să recuperăm ce se pierde în trimestrul 2, un asemenea scenariu de recuperare este pe hârtie, în realitate este imposibil de realizat. Marea problemă, intr-adevar, este finanțarea deficitului și a datoriei publice, întrucat noi am pornit cu un handicap foarte mare, noi am pornit în acestă luptă cu un deficit de peste 4% din PIB”, a indicat Daniel Dăianu.

Afirmația vine după ce săptămâna trecută preşedintele Consiliului Fiscal declara:

"La Consiliul Fiscal am avut rezerve faţă de 1,9% (estimarea oficială de cădere economică - n. r.). Preferăm un scenariu mijlociu, cu o cădere între 4% şi 6%; există şi unul mai sever. De ce 1,9% declin nu este plauzibil? Fiindcă avem o cădere mare a producţiei. Avem şi o cădere mare a exporturilor. Depindem mult de lanţurile de producţie europene. Am pornit şi cu un handicap mare... Deficit structural al bugetului public foarte mare. Deci, înainte de pandemie. Deficit primar (înainte de serviciul datoriei - n. r.) care este cel mai mare în Uniunea Europeană. Şi de aici mari dificultăţi în a finanţa economia...necesarul de finanţare este foarte mare. Avem un spaţiu de manevră foarte limitat pentru a atenua efectele crizei. Şi de aici întrebări legate de care vor fi deficitele în acest an şi respectiv în 2021. La Consiliul Fiscal lucrăm cu o plajă de 8-9% deficit bugetar pentru plaja de cădere economică între 4 şi 6% şi respectiv deficit 9-10,4% pentru o cădere economică de 8 şi 9%, unde este inclusă creşterea punctului de pensie cu 40%".

Citește și: Victor Ponta detonează planul PNL privind alegerile locale: 'Asta cred că este marea lor strategie' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.