Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Damascul reacţionează după acuzaţiile SUA privind un crematoriu secret: 'Scenariu hollywoodian'

google
închisoarea Sedanya

Guvernul sirian a dezminţit marţi în mod oficial acuzaţiile Statelor Unite ale Americii din urmă cu o zi referitoare la existenţa unui crematoriu într-un complex penitenciar militar, unde ar fi fost arse cadavrele a mii de prizonieri, calificând aceste 'alegaţii' ca 'total nefondate' şi 'scenariu hollywoodian', transmit AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

'Aceste alegaţii sunt total nefondate, nu sunt decât produsul imaginaţiei acestei administraţii şi agenţilor săi', a comunicat Ministerul de Externe agenţiei oficiale Sana.

EXPLOZIE devastatoare în Rusia. Autorităţile sunt în ALERTĂ maximă - FOTO/VIDEO

Potrivit Damascului, 'administraţiile americane succesive nu au încetat să ţeasă minciuni şi alegaţii pentru a-şi justifica politica de agresiune şi intervenţionistă în celelalte state suverane'.

'Ieri, administraţia americană ne-a livrat un nou scenariu hollywoodian rupt de realitate, acuzând guvernul sirian (...) că a construit un crematoriu în închisoarea Sedanya', adaugă comunicatul Ministerului de Externe.

Luni, Departamentul de Stat a comunicat că deţine dovezi potrivit cărora regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad a construit un crematoriu lângă închisoarea Sednaya pentru a incinera cadavrele unei părţi din miile de prizonieri ucişi în acest complex penitenciar, situat la nord de Damasc, în cei şase ani de conflict.

Într-un briefing de presă la Washington, Stuart Jones, asistent pentru Orientul Mijlociu al secretarului de stat, a prezentat o serie de fotografii luate prin satelit şi a acuzat Siria că a folosit crematoriul pentru a ascunde 'crime în masă'.

Fiul lui Donald Trump a ajuns în România

În aceste fotografii, datate aprilie 2017, aprilie 2016, ianuarie 2015 şi august 2013, declasificate de guvernul american, se pot vedea clădiri, una purtând legenda 'închisoarea principală', iar cealaltă 'crematoriu probabil'.

Într-un raport din luna februarie, organizaţia Amnesty International a acuzat regimul sirian că, între 2011 şi 2015, a spânzurat în medie între 20 şi 50 de prizonieri săptămânal în închisoarea militară Sednaya, în total fiind executate între 5.000 şi 13.000 de persoane în cadrul acestei 'politici de exterminare'.

Raportul Amnesty International, contestat de Damasc ca 'total fals', nu menţiona însă niciun 'crematoriu'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.