Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna dă TESTUL pentru prezidențiale în USR: 'Zic că am șanse bune să obțin sprijinul colegilor mei'. Ce spune despre discuțiile cu PLUS

captura Antena 3
Dan Barna

Dan Barna a declarat, întrebat dacă are emoții la votul de sâmbătă la Congresul USR în care va fi ales prezidențiabilul partidului, că se află într-un grup de prieteni și este „foarte optimist”. El a precizat că mesajul său pentru colegii va fi obiectivul aducerii Alianței USR-PLUS la guvernare.

„Vom vedea. Suntem un grup de prieteni. Sunt foarte optimist”, a afirmat Dan Barna, înaintea participării la Congresul USR, întrebat dacă are emoții la vot, conform Mediafax.

Liderul USR a precizat că are șanse bune să obțină sprijinul colegilor de partid pentru a deveni prezidențiabilul formațiunii.

„Zic că am șanse bune să obțin sprijinul colegilor mei. Bucuria evenimentului e deosebită. Ulterior vom vedea. Sunt negocierile pe care le purtăm în cadrul Alianței. Vom lua o decizie, cea mai înțeleaptă decizie pentru obiectivul nostru de a guverna în 2020, pentru că aceasta este de fapt miza Alianței USR-PLUS. Europarlamentarele au fost primul pas. Urmează candidatura pentru prezidențiale și acolo vom duce acest mesaj mai departe, de Românie modernă europeană, de Românie digitală și locale, naționale. Acestea sunt obiectivele. Le vom realiza”, a explicat Barna.

Mesajul Ambasadei SUA la București înainte de finala de la Wimbledon: 'Cu Simona şi Serena. Lângă ele suntem noi'

Chestionat cu ce mesaj va încerca să își convingă colegii să îl voteze candidat la prezidențiale, liderul USR a răspuns: „Suntem pe un drum care va duce Alianța USR-PLUS la guvernare și suntem un drum la capătul căruia vom putea să contăm în ceea ce înseamnă viitorul României”.

Acesta a adăugat că discuțiile cu PLUS pentru prezidențiabil decurg firesc

„Foarte bine. Negocieri firești. Rezolvăm fiecare aspect. Încercăm să învățăm din experiențele alianțelor anterioare, să acoperim cât mai multe scenarii și situații care ar putea să apară, tocmai pentru a avea o Alianță cât se poate de solidă pentru a guverna în 2020”, a precizat președintele USR.

El a mai afirmat că „într-un timp destul de scurt, probabil două săptămâni, vom avea și o formă a Alianței și o definire a datelor”.

Câteva sute de delegați ai USR s-au reunit, sâmbătă, pentru a alege candidatul partidului la prezidențiale. În competiție sunt înscriși liderul USR Dan Barna, senatorul Mihai Goțiu, Dumitru Stanca și Dragoș Dinulescu. În aceeași zi se va întruni și Consiliul Național al PLUS.

Consiliul Național al PLUS se va desfășura tot sâmbătă, în vederea desemnării candidatului PLUS la la prezidențiale și la Primăria Generală a Capitalei. Vor exista și decizii referitoare la organizarea internă a partidului și stadiul negocierilor care au loc, în aceste zile, la nivel european, a anunțat formațiunea, într-un anunț de presă.

De la ora 13.00, președintele PLUS Dacian Cioloș va susține o conferință de presă, pentru a informa asupra deciziilor luate de partid în cadrul Consiliului Național.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.