Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna, după incendiul de la spitalul din Constanţa: E vina subfinanţării sistemului de sănătate şi lipsei de personal

Facebook
Dan Barna

Fostul lider USR PLUS Dan Barna consideră că incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa are drept cauze subfinanţarea sistemului de sănătate şi lipsa personalului.

"Este, pe de-o parte, vina sistemică a nefinanţării şi subfinanţării timp de ani de zile a sistemului de sănătate, coroborată cu o presiune foarte mare a lipsei de personal. Dacă ne uităm inclusiv în spitalul de la Constanţa, era un număr foarte mic, doar doi medici la momentul respectiv. E o problemă de alocare şi de subfinanţare a sănătăţii care generează astfel de tragedii. Statul a eşuat, în formulă generică. Sunt miniştrii care de-a lungul timpului au ignorat această alocare, sunt decizii care nu au venit la timp, e o lipsă de finanţare pe resursa medicală din sănătate", a afirmat Barna, sâmbătă, la Congresul USR PLUS desfăşurat la Romexpo.

Barna a menţionat că doar şapte spitale din ţară au aplicat la o linie de finanţare pentru modernizarea unităţilor medicale care lucrează cu fluide periculoase.

Şapte pacienţi au murit, vineri, în incendiul izbucnit la Secţia ATI COVID a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa. Întregul spital, unde erau internaţi 125 de pacienţi, a fost evacuat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.