Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna, după decizia instanței de desființare a companiilor municipale: Bugetul rămâne al Capitalei. Erau pentru devalizarea bugetului Municipiului București

Agerpres
Dan Barna

Dan Barna, președintele USR, susține că decizia judecătorilor în cazul companiilor municipale este o veste buna, intrucat, in viziunea liderului USR, acestea ar fi fost construite pentru devalizarea bugetului Capitalei.

„E o veste bună, e extraordinar. Are consecințele firești: bugetul Municipalității rămâne Municipalității și rămâne al Bucureștiului și nu pleacă pe aceste țevi de scurs bani publici, care au fost construite de doamna Firea tocmai în acest scop. Acelea erau niște companii pentru devalizarea bugetului Municipiului București. Foarte clar, nu era niciu echivoc acolo, nu era vorba de nimic altceva. Bucureștiul este un oraș captiv și blocat. Înființarea acelor companii nu ar fi ajutat cu nimic Municipalitatea”, a spus Dan Barna, la Digi24.

Citeste si Cristi Danileț, după ce CSM a motivat avizul negativ dat revocării lui Lazăr: Pe scurt, ministrul justiției a încălcat legea

Curtea de Apel București a hotărât anularea hotărârilor de înființare a celor 22 de companii municipale.

Procesul a fost intentat de consilierii generali ai USR, aceștia contestând faptul că respectivele companii au fost infiintate in urma unor decizii adoptate cu votul a jumătate plus unu din numărul total de consilieri, și nu cu votul a două treimi, așa cum ar fi fost nevoie pentru astfel de proiecte care privesc patrimoniul Capitalei.

„Admite recursurile formulate. Casează în parte sentinţa atacată şi, în rejudecare,: Admite acţiunea şi, în consecinţă, anulează actele administrative contestate în cauză. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 22.11.2018”, se arata in decizia instantei.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea susține, într-un punct de vedere remis STIRIPESURSE.RO, că înființarea companiilor s-a făcut pe model european și că activitatea celor 22 de societăți va continua normal pentru că ”anularea unor acte administrative nu va produce efecte (automate) asupra unor societăți funcționale”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.