Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna îi reevaluează pe parlamentarii PSD: 'Discutăm pentru susținerea moțiunii de cenzură'

Dan Barna

Președintele USR, Dan Barna, a declarat, marți, că zilele trecute a avut o întâlnire cu ceilalți lideri ai partidelor din Opoziție pe tema depunerii unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Acesta a adăugat că nu a fost avansat, în cadrul întrevederii vreun nume de premier.

"Obiectivul moțiunii de cenzură este unul evident și vom depune această moțiune. Discutăm acum cu parlamentarii, om la om. Am avut zilele trecute o întâlnire cu ceilalți lideri ai partidelor din Opoziție, nu avem încă data la care o vom depune, dar va fi cu siguranțã o moțiune de cenzură pentru că este un element obligatoriu de reacție la ceea ce se întâmplă și ceea ce furnizează acum PSD României", a afirmat Dan Barna, marți, la Palatul Parlamentului.

Citește și: Pasiune nouă pentru fostul antrenor al Simonei Halep! Cu ce se ocupă Darren Cahill

Liderul USR a punctat că Opoziția încearcă să genereze o majoritate a parlamentarilor care ar putea să o susțină moțiunea de cenzură, scrie mediafax.ro.

"Discuțiile nu merg în mod spectaculos. Om la om, mulți parlamentari PSD confirmă că așa nu se mai poate continua, dar am văzut de fiecare dată că atunci când s-a ajuns la vot deschis, în plen, a fost bloc în jurul lui Liviu Dragnea și din această perspectivă lucrurile sunt destul de complicate", a completat Barna.

Citește și: Lovitură pentru Călin Popescu Tăriceanu! Ce i se va întâmpla șefului Senatului

Chestionat dacă există o variantă de premier în cazul în care moțiunea de cenzură a Opoziției ar trece, acesta a spus că deocamdată nu există un nume.

"Aritmetica parlamentară și eventuala majoritate care să susțină un Guvern după ce moțiunea trece presupun negocieri, de aceea, deocamdată, nu am înaintat o variantã de premier în discuție. Încerăm să vedem care este viziunea celor care ar urma să susțină o astfel de moțiune de cenzură pentru a vedea dacă găsim o variantă, să spun comestibilã, pentru toatã lumea", a conchis președintele USR.

Citește și: Salariile fabuloase ale angajaților la metrou. De ce fac grevă?

PNL, alături de celelalte formațiuni de Opoziție, intenționează să depună în perioada următoare o moțiune de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă.

Pe de altă parte, în acest context, președintele PNL, Ludovic Orban, a spus, luni seară la Realitatea Tv, că PSD-ALDE-UDMR formează, la ora actuală, o majoritate de 62% în Parlament, iar la Senat social-democrații au singuri majoritate.

Citește și: Veste bună pentru abonații RCS&RDS! Ce beneficii vor avea

"Oamenii sunt rezolvați, sunt exasperați, dar oamenii trebuie să știe că după alegerile parlamentare urmează patru ani, până se schimbă legislatura. Astăzi PSD-ALDE-UDMR au 62% în Parlament. La Senat, de exemplu, PSD are majoritate singur. Adrian Țuțuianu (care a fost exclus din PSD - n.r.) încă nu a fost schimbat ca vicepreședinte al Senatului", a conchis Ludovic Orban.

În acest context, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a declarat, joia trecută, că liberalii încă sunt în negocieri pentru moțiunea de cenzură și că între 30 și 42 de parlamentari ai majorității ar putea fi convinși să voteze moțiunea.

Citește și: Pasiune nouă pentru fostul antrenor al Simonei Halep! Cu ce se ocupă Darren Cahill

Pe 14 noiembrie, Corina-Alexandra Bogaciu și Constantin-Cătălin Zamfira, ambii deputați de Ilfov, și-au anunțat demisiile din PSD și din grupul parlamentar ale partidului, urmând să activeze ca și aleși neafiliați. Alături de ei a demisionat din partid și senatorul Emanuel-Gabriel Botnariu. Acesta este și motivul pentru care CEx al PSD de luni a decis dizolvarea conducerii organizației PSD Ilfov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.