Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna îl fierbe pe Florin Cîțu cu privire la susținerea Guvernului: 'Vă spun foarte clar că nu există un cec în alb'. Se anunță negocieri dure

captura Antena 3
Dan Barna

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat că Uniunea va lua o decizie în ce priveşte susţinerea Guvernului în funcţie de modul în care vor evolua negocierile de săptămâna viitoare, de audierile din comisiile parlamentare, dar şi de susţinerea premierului desemnat pentru obiective precum alegerea primarilor în două tururi.

"Obiectivul principal este ca în situaţia în care se va ajunge la învestirea unui guvern, vrem ca acest guvern să aibă ca prim obiectiv ordonanţa privind alegerea primarilor în două tururi. În acest moment, pot să vă spun foarte clar că nu există un cec în alb al USR în ceea ce priveşte viitorul guvern şi PNL. Vom vedea în urma discuţiilor de săptămâna viitoare şi în urma audierilor din Parlament care va fi poziţia de vot a USR. Din ceea ce se întâmplă, din poziţia premierului desemnat, e foarte clar că propunerea şi dorinţa USR de a intra asumat la guvernare a fost respinsă de PNL. Preşedintele Iohannis şi premierul desemnat au decis să meargă în continuare pe varianta aceasta monocoloră a unui guvern", a precizat Barna pentru AGERPRES.

În legătură cu şansele noului guvern de a întruni o susţinere a majorităţii parlamentare, liderul Uniunii a apreciat că acest lucru depinde de abilităţile de negociere ale premierului desemnat. El a arătat că până în prezent, premierul desemnat nu i-a contactat pe reprezentanţii USR.

BREAKING - Curtea Constituțională ÎNGROAPĂ procedura angajării răspunderii în Parlament/ Motivare CCR


"Până la acest moment nu a existat niciun telefon înspre USR din partea premierului desemnat sau din partea PNL. Înţeleg că săptămâna viitoare vor fi discuţii. Legat de lista guvernului şi de program, o să vedem în cursul audierilor care sunt perspectivele acestui guvern şi care sunt obiectivele, pentru că noi avem un acord semnat cu PNL, acord pe care îl considerăm în continuare ca fiind în vigoare şi ale cărui obiective aşteptăm să se regăsească în obiectivele acestui guvern", a mai precizat liderul USR.

Pe de altă parte, în perspectiva alegerile locale, el şi-a exprimat încrederea că opoziţia va formula "o propunere pentru Bucureşti, în ansamblu".

"Decizia de ieri a PNL de a susţine candidatul USR, pe Nicuşor Dan, la Primăria Capitalei, este un lucru excelent. Practic, se deschide o perspectivă reală de data aceasta de a avea un candidat unic care să o trimită pe Gabriela Firea acasă şi să scoată Bucureştiul din chingile în care îl ţine PSD. Evident, discuţiile sunt în curs pentru întregul proiect Bucureşti. Lucrurile arată foarte bine. Sunt optimist că va exista o propunere pentru Bucureşti în ansamblu, nu doar Nicuşor Dan, candidatul la Primărie, care deja este o opţiune evidentă. Va exista un proiect pentru Bucureşti care va convinge bucureştenii şi, în sfârşit, vom reuşi să eliberăm Bucureşti de Gabriela Firea", a spus Barna.

Premierul desemnat, Florin Cîţu, a anunţat că în cursul zilei de vineri vor fi depuse la Parlament lista Cabinetului şi programul de guvernare. El a menţionat că s-a decis formarea unei echipe de negociere cu formaţiunile parlamentare pentru formarea unei majorităţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.