Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna încearcă să convingă PSD să facă treaba puterii: 'Răspunderea le aparține, dar pagubele le vom plăti cu toții'

captură TV
Dan Barna

Dan Barna, preşedintele USR, încearcă să convingă PSD să pună umărul la o sarcină aflată în responsabilitatea puterii: asigurarea cvorumului de şedinţă la învestirea noului guvern. De fapt, la şedinţa prin care PNL vrea să-şi respingă propria propunere de guvern.

"O amânare a votului privind guvernul este fugă de responsabilitate, iar singurul ei efect cert este prelungirea crizei politice.

Parlamentul este disfuncțional și trebuie înlocuit cu unul care să poată da o majoritate reformistă și un guvern cu un mandat solid.

Dacă tactica PSD reușește, 2020 va fi un an pierdut. Răspunderea le aparține, dar pagubele le vom plăti cu toții", scrie Barna pe Facebook.

Camera Deputaților și Senatul au plen reunit, luni de la ora 16.00, pentru învestirea Guvernului Orban 2. PSD, Pro România şi ALDE nu participă la vot. În schimb, Ludovic Orban a anunțat că liberalii vor fi prezenți în sală, însă nu vor vota.

Premierul desemnat se bazează pe 196 parlamentari pentru prezenţă, dar nu are suficiente voturi pentru a fi respins. UDRM şi Pro România pot face posibilă desfăşurarea şedinţei prin prezenţa lor în plen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.