Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna prezintă PNRR de formă în Parlament: 'Nu există pe legislație și pe cadrul normativ european. Legea e foarte clară'

Inquam Photos / George Calin
Dan Barna

PNRR va fi trimis la Bruxelles până la finalul lunii, declară la RFI vicepremierul Dan Barna. Vicepremierul precizează de asemenea că Planul Național de Redresare și Reziliență nu va fi supus votului în Parlament.

„Mesajele sunt pozitive. Suntem în momentul de față în etapa în care săptămâna aceasta și probabil câteva zile la începutul săptămânii viitoare avem întâlnirile la nivelul cabinetului meu de coordonare cu ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea și miniștrii de linie, cei care au proiecte în PNRR, tocmai pentru a avea detaliile la actuala structură. Mesajul care a fost agreat și de premierul Cîțu și de Cristian Ghinea la Bruxelles este acela că România va angaja toate cele 29,2 miliarde de euro alocați, cota corespunzătoare țării noastre, deci practic vorbim despre întreaga sumă, s-a agreat un pachet de reforme (...). În momentul de față, suntem practic în finisarea și detalierea proiectelor care sunt sub această umbrelă a PNRR. Până la finalul lunii va fi trimis Programul acolo și din mesajele care există în momentul de față, lucrurile arată foarte bine”, a spus Dan Barna la RFI.

Citește și: VIDEO - Ludovic Orban o ironizează pe Viorica Dăncilă după numirea de la BNR: 'O recomandă vocea și talentul'

Vicepremierul declară că PNRR nu va fi supus votului în Parlament, dar precizează că va exista o prezentare a documentului în fața Legislativului: „Nu există pe legislație și pe cadrul normativ european, legea e foarte clară, care sunt relațiile României cu structurile europene, nu este o chestiune de vot în Parlament, dar avem în vedere și considerăm că este firesc lucrul acesta, avem în vedere o prezentare a Programului în Parlament. Colegul meu Cristian Ghinea a fost de mai multe ori la comisia de specialitate din Parlament, prezentând etapele de lucru la momentul acela ale Programului. Acum o să fie o prezentare și a formei finale pe care o vom transmite la Bruxelles”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.