Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna răspunde la provocarea lansată de Daniel Funeriu: Ce spune despre susținerea candidatei 'penale' propusă de Franţa în C.E.

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dan Barna Dacian Cioloș Barna Cioloș

Situație extrem de stânjenitoare pentru liderii USR-PLUS, care după ce au susținut în țară inițiativa "Fără Penali în Funcții Publice"! Ei sunt puși în situația de a susține un candidat din partea Franței, parte parte a grupului Renew Europe, o persoană cercetată pentru angajări fictive, o speță foarte similară cu cea în care a fost condamnat Liviu Dragnea.

După numeroase insistențe ale presei, Dan Barna a oferit, joi, un răspuns mai tranșant pe această speță și a afirmat că el nu cunoaște situația, dar dacă se confirmă "de principiu" Sylvie Goulard nu va fi votată de europarlamentarii USR-PLUS.

"Este o decizie, nu am finalizat încă discuțiile cu colegii noștri, cei 8 europarlamentari pe care îi avem la Bruxelles. Voi veni cu un răspuns la această întrebare, la momentul de față nu știu care este poziția grupului, funcționând la propriu ambele partide, USR și PLUS, cu discuții directe, nu poți da un ordin să voteze într-un fel sau altul. Susținem oricum aceste principii de integritate, fără penali și celelalte.

Eu personal, necunoscând situația doamnei candidat al Franței, nu pot să mă exprim în această conferință de presă că nu cunosc speța.

O să revenim cu un răspuns foarte clar pe acest subiect. În principiu, nu vom susține, dar nu există dubiu aici, dacă este adevărat, nu e niciun dubiu, poziția noastră este împotriva oricărei persoane cu probleme penale indiferent dacă e susținută de Germania, Franța sau România. Nu știu speța, dar dacă se confirmă ce spuneți e clar", a răspuns Dan Barna, conform B1 Tv.

Amintim că totul a plecat de la o provocare lansată de Daniel Funeriu. Funeriu, care este şi cetăţean francez, le cere celor doi lideri ai Alianţei USR-PLUS să îşi respecte principiile enunţate public şi să nu o susţină pe candidata Franţei, Sylvie Goulard

Noua propunere pentru postul de comisar european pentru Piață Internă, Sylvie Goulard, a fost audiată marți de poliția franceză în cadrul unei anchete privind o serie de angajări fictive în Parlamentul European, a declarat o sursă citată de Reuters. Audierea acesteia a avut loc în aceeași zi în care președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat lista celor 27 de viitori comisari UE, printre care se numără și Goulard.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.