Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna, solicitare de urgență pentru Klaus Iohannis, după respingerea Rovanei Plumb

barna dan

Dan Barna i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să se implice, în virtutea prerogativelor pe care le are, în nominalizarea unui nou comisar european, după respingerea Rovanei Plumb. Liderul USR a precizat că este o rușine candidatura acesteia pentru Guvernul României.

Citește și: SURSE: Cine sunt cei trei parlamentari PSD care au semnat moţiunea de cenzură a PNL

„Încăpățânarea dvs, dnă Viorica Dăncilă, să mențineți nominalizarea Rovanei Plumb, deși inclusiv colegii mei europarlamentari v-au avertizat că nu va trece din cauza problemelor de integritate, a făcut din nou ca România să fie oaia neagră a Europei. Candidata dvs. nu a fost în stare să-și explice averea în Comisia Juridică a Parlamentului European. Ceea ce v-am spus că se va întâmpla s-a întâmplat: Comisia juridică a PE i-a respins candidatura și e o rușine pentru Guvernul României! Sunați-o pe Rovana Plumb să se întoarcă urgent acasă. Dvs nu sunteți în stare să vedeți dincolo de cercul dvs de loiali și nici nu mai aveți legitimitatea să faceți o nouă nominalizare pentru că, vă spun, indiferent ce vă doriți dvs, moțiunea de cenzură va trece!”, a scris Dan Barna, joi, pe Facebook.

Acesta a mai spus că Viorica Dăncilă nu poate fi lăsată să facă greșeală după greșeală pentru că suntem în campanie electorală.

„Îi cer și președintelui Klaus Iohannis ca, în virtutea prerogativelor pe care le are, să se implice în nominalizarea unui nou comisar din partea României. Nu o putem lăsa pe Viorica Dăncilă să facă greșeală după greșeală pentru că suntem în campanie electorală. Trebuie să găsim împreună un comisar care să fie cinstit și competent și care să reprezinte, și pentru România și pentru Comisie, un câștig. E în joc reputația României!”, a conchis Barna.

Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European pentru funcția de comisar european, a anunțat europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a decis, cu unanimitate de voturi, să trimită o scrisoare Comisiei Europene în care să informeze asupra faptului că există conflict de interese în cazul Rovanei Plumb și nu poate asuma funcția de comisar european.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.