Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna: 'Stabilirea datei alegerilor este o prioritate'

captura Antena 3
Dan Barna

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat marţi că, în contextul în care Parlamentul va vota prelungirea mandatelor aleşilor, ar trebui stabilită şi data alegerilor locale.

"Este o decizie a Curţii Constituţionale care spune că, fiind situaţie excepţională, Parlamentul este forul care are această atribuţie şi în zilele următoare, astăzi - mâine, voi avea discuţii cu ceilalţi lideri parlamentari pentru a discuta de data alegerilor. Cred că în contextul acesta în care vom vota prelungirea mandatelor aleşilor locali ar trebui stabilită şi data alegerilor, pentru că altfel rămânem din nou într-un joc din ăsta de 'ghici dacă' (...). Din punctul meu de vedere, stabilirea datei este o prioritate şi poate să aibă loc în acest context al legii de prelungire a mandatelor", a spus Barna la Palatul Parlamentului, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Radu Mazăre a cerut să fie transferat în Madagascar. Ce a decis instanța

El a adăugat că alegerile trebuie să aibă loc cât mai repede, într-un cadru cât mai predictibil, iar data de 27 septembrie ar putea să fie foarte potrivită pentru alegerile locale, în timp ce alegerile parlamentare ar putea avea loc în decembrie, la termen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.