Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna tună și fulgeră: Nu votez, acest referendum nu schimbă nimic. E un recesământ al dezbinării

Inquam Photos / Octav Ganea
Dan Barna asociere opozitie

Președintele USR, Dan Barna, a declarat, vineri, că nu va participa la referendumul pentru redefinirea familiei, care va avea loc pe 6 și 7 octombrie, pentru că nu îi vede utilitatea, dar, indiferent de rezultat, „copiii din centre nu vor mai putea fi fericiți”, informează Mediafax.

„M-am gândit mult cum să explic poziția mea de a nu participa la referendumul care ni se întâmplă în acest weekend. Un referendum care nu schimbă absolut nimic pentru absolut nimeni din prezentul țării noastre. Un referendum în urma căruia luni, după vot, nici un singur copil din cei peste 20.000 din centrele rezidențiale nu vor fi mai fericiți nici măcar cu un biscuite sau o minge. Indiferent de rezultat! Acest referendum nu face decât să satisfacă orgoliul, temerile sau infatuarea că având puterea avem și dreptul să decidem, noi, asupra viziunii despre viață și societate a generațiilor următoare”, a scris președintele USR, Dan Barna, vineri pe Facebook.

Acesta a susținut că referendumul „îi asigură satisfacția” președintelui PSD, Liviu Dragnea, fiind de fapt un „recesământ pentru dezbinare”.

„El nu face decât să îi asigure satisfacție lui Liviu Dragnea, propagandei ruse și forțelor anti-europene care în aceste zile au devenit foarte vocale, au confiscat referendumul și se folosesc, cum au făcut mereu, de frică ca instrument de guvernare. Buna credință a părții conservatoare a cetățenilor țării noastre este manipulată prin frică și minciuni pentru a susține un referendum care nu schimbă absolut nimic. Acest referendum este de fapt un autentic recensământ pentru dezbinare”, a adăugat Barna.

Liderul Uniunii Salvați România a precizat că din discuțiile pe care le-a avut cu peste o mie de persoane despre subiectul referendumului, „nu au fost mai mult de 10 care să susțină cu adecărat organizarea acestuia”.

„Am discutat în ultimele luni, având și prilejul caravanei #FărăPenali, cu peste o mie de persoane despre acest referendum și despre ce “rezolvă” el. Nu cred că au fost mai mult de 10 oameni în total care să susțină sincer că acest referendum rezolvă sau ajută cu ceva, cât de mic, în viața vreunei familii, copil sau un cetățean din România de azi. Marea majoritate sunt de acord că este rezultatul unei manipulări prin dezinformare, frică și propagandă care nu ajută cu nimic România de azi. Știm cu toții care este calea dreaptă, dar ezităm sau ne e frică să o urmăm pentru că este -too damn hard-”, a conchis Barna.

Citește și: Andreea Esca, DETALIU care l-a ULUIT pe Mircea Badea: ' Poate crede că s-a schimbat Codul Penal și e ilegal?!'

Referendumul pentru familie se va desfăşura pe parcursul a două zile, 6 şi 7 octombrie 2018, între orele 7.00 şi 21.00. Acesta va costa 163,712 milioane de lei, potrivit unui anunţ al Guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.