Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna vine cu explicații după ce l-a numit pe Cioloș 'om al sistemului': 'Să spunem că a fost un ping-pong'

Facebook
Dan Barna

Dan Barna, aflat în competiție internă cu Dacian Cioloș pentru șefia USR PLUS, a explicat duminică seara, la Digi24, ce a vrut să spună atunci când, într-o dezbatere în partid, l-a numit pe contracandidatul său „om al sistemului”, ceea ce a declanșat un adevărat scandal în interiorul formațiunii.

Copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș a lansat o serie de acuzații la adresa modului în care se desfășoară turul al doilea al alegerilor pentru conducerea formațiunii, după ce Dan Barna, contracandidatul său, Dan Barna, l-a numit „om al sistemului”. „Dan m-a definit azi 'om al sistemului'. O etichetă pe care mi-au pus-o pesediștii, peneliștii sau oficii de propagandă ale lor de-a lungul timpului. Nu înțeleg cum a acceptat să îl numesc eu, om al sistemului, secretar de stat în 2016. Sau pe Cristi Ghinea ministru, pe Cătălin Drulă consilier de stat și așa mai departe. Au făcut atunci pact cu un om al sistemului?”, a scris Cioloș într-un mesaj trimis pe un grup intern al USR PLUS.

Întrebat, duminică seara, la Digi24, de ce l-a caracterizat pe Dacian Cioloș folosind cuvântul „sistem”, Dan Barna a spus că a fost un dialog, o dezbatere cu colegii care îl susțineau pe cel de-al treilea candidat (Irineu Darău, ieșit între timp din cursă - n.r.), în care i s-a cerut să caracterizeze cu câte un cuvânt pe fiecare candidat la șefia USR PLUS. „Pentru fiecare dintre candidați mi s-a cerut să folosesc un cuvânt, este un element de dialog, de poziționare de campanie”, a menționat Barna.

Întrebat dacă a fost un atac politic, liderul USR PLUS a spus: „Să spunem că a fost un ping-pong. Cu o zi înainte, colegul meu a folosit niște comparații în ceea ce mă privește cu liderii total dezavuați ai celorlalte partide istorice. Trebuia să existe un răspuns cel puțin echilibrat. E firesc într-o campanie să existe astfel de poziții”, a comentat Dan Barna la Digi24.

Întrebat dacă „omul sistemului” e din același registru cu „statu paralel”, Dan Barna a negat: „Nici pe departe. Este unul dintre oamenii care au avut activitatea - e o chestiune de CV, până la urmă - care au avut cea mai mare parte a activității în zona publică”, a argumentat Dan Barna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.