Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna vine cu precizări, după declarația controversată despre corupție: 'A fost scoasă din context'

Inquam Photos / Octav Ganea
Dan Barna asociere opozitie

Vicepremierul României, Dan Barna, susține că declarația sa despre corupție, făcută în urmă cu câteva zile, a fost scoasă din context. El spune că nu susține corupția.

„Declarația mea despre corupție a fost scoasă din context. Chestiunile de corupție au rolul lor către instituțiile statului, dar sunt marginale când vorbim de dezvoltarea României. În nici un caz că aș susține corupția, așa cum am mai văzut titrat”, a punctat Dan Barna.

Iată declarația integrală făcută de Dan Barna:

„România în următorul an și următorii ani nu o să aibă o problemă de finanțare, pentru că Uniunea Europeană, pentru că PNRR și pentru că există, prin contextul în care ne aflăm noi acum, ca stabilitate și pentru că ne-am descurcat decent în pandemie, o disponibilitate de resursă financiară și din mediul privat și fondurile europene la dispoziția noastră.

Provocarea reală pe care noi o avem este să creăm proiecte care să atragă acești bani. Asta e de fapt miza, ăsta e pariul pe care eu și colegii din guvern suntem obligați să-l câștigăm.

Nu o să mai putem să spunem că s-ar face dar nu sunt bani. Chiar sunt bani, la propriu și în sistemul bancar, și în piața privată și resurse dintre acestea, să le zic sistemice la nivel european.

Miza și provocarea este capacitatea noastră pe fiecare bucată de sector să generăm proiecte suficient de consistente și de închegate ca acești bani să poată fi cheltuiți. Nu vorbesc de corupție, de porcării. Alea au rolul lor, sunt marginale în realitate. Nu e o problemă. Problema este să poți să absorbi acești bani", a declarat liderul USR, Dan Barna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.