Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Diaconescu a fost ELIBERAT: Decizia e DEFINITIVĂ

Tribunalul Ilfov a decis, miercuri, ca omul de afaceri Dan Diaconescu să fie eliberat condiţionat din închisoare, după ce acesta a executat efectiv la Penitenciarul Rahova aproape doi ani şi opt luni din pedeapsa de cinci ani şi şase luni închisoare primită pentru şantaj.

Decizia este definitivă, urmând ca Dan Diaconescu să fie eliberat în cursul zilei de miercuri.

”Având în vedere că saptămâna viitoare e Moş Nicolae, aş vrea să vă rog să îi faceţi fetei mele acest cadou, de a avea tatăl acasă”, a spus Diaconescu în instanță. Prima dată, Judecătoria Sectorului 4 l-a pus în libertate, dar DNA a făcut constestație.

Citește și: Situație inedită la BNR: Ce se va întâmpla cu salariile uriașe ale angajaților, după revoluția fiscală

Judecătoria Sectorului 4 a explicat motivele care i-au determinat pe magistraţi să admită cererea de eliberare a omului de afaceri Dan Diaconescu, susţinând că în perioada petrecută în închisoare acesta s-a reeducat, iar în viitor poate reveni la viaţa normală, "părăsind câmpul infracţional".

"Există premisele că timpul executat a fost suficient pentru reeducarea condamnatului şi că acesta, prin participarea activă la programele desfăşurate în vederea pregătirii graduale pentru liberare, şi-a format o atitudine corectă faţă de valorile sociale, faţă de ordinea de drept şi faţă de regulile de convieţuire socială, scopul preventiv şi educativ al pedepsei fiind atins, iar funcţiile de exemplaritate şi eliminare temporară ale pedepsei fiind îndeplinite, astfel încât în viitor să se încadreze într-o viaţă normală, părăsind câmpul infracţional", arată Judecătoria Sectorului 4 în decizia de eliberare a lui Dan Diaconescu.

Citește și: Previziunile s-au adeverit: Cine ar putea face plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu

Potrivit magistraţilor, din pedeapsa de 5 ani şi 6 luni de închisoare (2011 zile), Dan Diaconescu a executat 1500 zile, dintre care 186 pe baza recursului compensatoriu, iar 345 ca rezultat al muncii prestate. Din zilele considerate ca executate în urma muncii prestate, 150 zile se datorează celor cinci cărţi pe care le-a scris în detenţie.

"Potrivit caracterizării ataşate la dosar, condamnatul a participat la activităţile de educaţie şi asistenţă psihosocială. A fost inclus în programul de pregătire pentru liberare. A elaborat şi publicat 5 lucrări ştiinţifice. A desfăşurat activităţi lucrative în interesul locului de deţinere, din luna aprilie 2015 şi până în prezent. Nu a fost sancţionat disciplinar iar pentru munca prestată şi pentru participarea la activităţile şi programele de educaţie şi asistenţă psihosocială a fost recompensat de 20 ori, de 12 ori cu suplimentarea dreptului la pachet şi la vizită şi de 8 ori cu permisiunea de ieşire din penitenciar.Este important de reţinut şi faptul că petentul nu este cunoscut cu antecedente penale", mai spun judecătorii.

Citește și: Lovitură de proporţii în Europa cu implicaţii MAJORE în România: Afacere de miliarde în Marea Neagră – o mare bancă îşi DISTRUGE concurenţa

Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV la data faptelor, Dorel Petru Pârv, realizator de programe la OTV, administrator la SC Kundalini SRL, "recidivist postexecutoriu", şi Ghezea Mitruş, jurnalist, fost realizator de programe la OTV, fost director general al publicaţiei "Atac la persoană", au fost trimişi în judecată în octombrie 2010.

Procurorii au arătat, în rechizitoriu, că în perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu l-ar fi ameninţat în mod repetat, atât în mod direct, în cadrul emisiunii "Dan Diaconescu Direct" din 21 iulie 2009, difuzată de postul de televiziune OTV, cât şi indirect, prin intermediul lui Dorel Pârv, pe primarul comunei arădene Zărand, Ion Moţ, pentru a-l determina să le dea suma totală de 200.000.

Citește și: Surpriză de proporții la Antena 1: Cine a câștigat marele premiu ‘Chefi la cuţite’ și a încasat premiul de 30.000 de euro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.