Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Diaconescu, terorizat in arest

dan diaconescu

Dan Diaconescu a fost condamnat la 5 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru fapte de santaj si se afla de o luna in penitenciarul Rahova. El nu suporta usor conditiile din arest si este terorizat de faptul ca orice conversatie poate fi ascultata si are si nelinistea ca i s-ar putea intampla ceva rau in inchisoare.

Fratele sau, Mario, il viziteaza constant si spune cum acesta nu vorbeste decat in soapta de teama sa nu fie ascultat si inregistrat.

"Dan este acum în puşcăria politică. Ce să vă spun? Supravieţuieşte ca deţinut politic. Până acum nu i-a fost aprobat regimul deschis de conducerea închisorii, pentru că pedeapsa lui a fost considerată foarte gravă, dar mai poate face recurs.

Dacă nu o să i se întâmple ceva rău în închisoare, o să reziste, este un om puternic, după cum îl ştiţi. Deţinuţii de acolo chiar îl înţeleg şi îl iubesc mai mult decât judecătorii. Nu poţi vorbi prea multe cu el când te duci în vizită că nu poţi să ştii cine te înregistrează. Vorbeşti după un geam, printr-un telefon. Şi dacă ar vrea să facă în penitenciar o emisiune, nu ar avea cum, că nu îl lasă nimeni. Trebuie să îşi ţină gura închisă pentru că el a fost condamnat pentru că a vorbit prea mult. Totul este ascultat, trebuie să vorbeşti cât mai în şoaptă în puşcărie, nu ştii ce se poate întâmpla acolo. Ar vrea să scrie, dar nu are chef să o facă acum. Lui îi plăcea mult să vorbească şi îi este greu să scrie. Nu ştiu dacă ai voie să scrii cărţi dacă nu te recomandă cineva, un profesor universitar", a declarat Mario Diaconescu pentru ziarulring.ro.

Mario Diaconescu le reproseaza si parlamentarilor care au intrat in legislativ pe listele PPDD ca l-au abandonat pe Dan Diaconescu.

"Cei din partid, în loc să zică PPDD, vor să-i spună doar PP pentru că Dan e vinovat acum. E ruşinos să nu ai niciun sprijin în cei 68 de parlamentari. Prietenii lui erau Tudor Barbu, Fenechiu, că pe prieteni i-a făcut parlamentari, de aceea este şi mai trist că a ajuns unde a ajuns cu cei 68. Pe prieteni i-a făcut oameni şi asta-i viaţa", a afirmat Mario Diaconescu.

Fratele lui DD vrea sa faca o petitie pentru eliberarea fratelui sau si se gandeste si la o cerere de gratiere adresata presedintelui Klaus Iohannis.

"Lui Iohannis nu-i putem cere graţierea, poate peste vreun an, când îi mai trece supărarea pe Dan, din campania electorală. Mă gândesc însă că PPDD ar trebui să facă totuşi cererea de graţiere. (...) Încercăm şi noi cu asta (n.r. petitia), că este cea mai bună şansă. Vom face şi plângere la CEDO, dar nu a apărut motivarea, deşi au trecut 50 de zile. Poate în motivare apare că a fost o greşeală de redactare a sentinţei şi ar putea fi liber, nu poţi să ştii", a spus Mario Diaconescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.