Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul Dan Motreanu susține înființarea unui Grup de sprijin pentru Moldova

captura TV
Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE) susține înființarea unui Grup de sprijin pentru Republica Moldova, la nivelul Comisiei Europene, pentru eficientizarea sprijinului tehnic și financiar al UE în vederea reformelor.

„Printre  altele, în rezoluția adoptată în Parlamentul European solicităm înființarea la nivelul  Comisiei Europene a unui Grup de sprijin pentru Republica Moldova, după  modelul celui deja creat pentru Ucraina. Acest mecanism poate juca un  rol esențial în eficientizarea sprijinului financiar și tehnic al UE și  în furnizarea de asistență multidimensională autorităților Republicii  Moldova pentru promovarea reformelor în domenii cheie”, scrie  eurodeputatul pe Facebook, transmite Știri.md cu referire la tvrmoldove.md.

Potrivit  accestuia, Republica Moldova „este singurul stat non-UE care beneficiază  de un PNRR”. „În valoare de până la 600 de milioane EUR, acesta va  reprezenta un stimulent important nu numai pentru atenuarea efectelor  social-economice provocate de pandemie dar și pentru impulsionarea  reformelor de care este nevoie pentru ca Republica Moldova să avanseze  către aderarea în UE”, mai precizează Dan Motreanu.

Parlamentul  European urmărește periodic punerea în aplicare a acordului de  asociere, care cuprinde un acord de liber schimb aprofundat și  cuprinzător, pentru a evalua progresele înregistrate și a oferi  orientări pentru următoarele măsuri care trebuie luate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.