Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Nica, despre alegerile din 2009: Alegeri mai clar fraudate eu nu am văzut

dan nica

Fostul ministru de Interne Dan Nica a susţinut luni, la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, că acel scrutin a fost fraudat. 

"Eu, bazându-mă doar pe probele pe care eu le-am avut, pot să vă spun că rezultatul oficial anunţat şi rezultatul real nu a fost acelaşi, au fost rezultate diferite. (...) Eu pentru un singur lucru nu pot să am niciun fel de explicaţie - numărul mare de procese-verbale pe care le-am avut ştampilate, semnate cu cifre exact inverse între cei doi candidaţi. Deci o dovadă mai clară de fraudă nu am văzut în viaţa mea şi cred şi sper că nu voi vedea niciodată, dar când ai ... documente în mână, proces-verbal de numărare şi dincolo, la Biroul Electoral, dus alt proces-verbal cu alte date, iertaţi-mă, nu este un lucru care să te ducă decât la o singură concluzie: că a fost o chestiune organizată şi premeditată într-un fel pentru că nu puteau să greşească sau să fie inconştienţi un număr relativ mare de oameni", a afirmat Nica, la comisie. 

El a precizat că, în calitate de ministru de Interne, a răspuns pentru organizarea alegerilor europarlamentare. 

"Să înţeleg că vreţi să vă spun câteva dintre lucrurile care au ţinut de organizarea alegerilor până la încheierea mandatului de la MAI. A fost un singur rând de alegeri pe care l-am organizat şi de care am răspuns în mod direct - cel pentru alegerile europarlamentare. (...) Am cerut tuturor structurilor Ministerului de Interne să ia măsurile necesare şi ne-am asigurat că tot ceea ce înseamnă respectarea legii se întâmplă peste tot, în fiecare localitate din România, şi că orice infracţiune, indiferent de cine o comite, din partea cărui partid politic, este să spunem documentată şi trimis imediat organelor în drept pentru a lua măsuri", a spus fostul ministru. 

Întrebat despre contactele cu instituţiile statului - Parchetul General, DNA şi SRI - şi dacă a observat vreodată vreo imixtiune a acestora în activitatea sa de ministru, Nica a precizat: "Răspunsul este da, dar într-o manieră pe care eu am considerat-o ca fiind una pozitivă pentru că singurele legături pe care le-am avut au fost la nivelul CSAT-ului şi la nivelul legăturilor instituţionale pe care le avea MAI. La întrebarea dacă au influenţat activitatea partidului - nu de o manieră de care eu să vă pot demonstra în ce fel sau cum".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.