Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Petrescu a revenit in Romania, dar este legat in continuare de Guizhou Henfeng

Dan Petrescu

Revenit in tara dupa ce a retrogradat cu Guizhou Henfeng in a doua liga chineza, antrenorul roman Dan Petrescu a marturisit ca nu isi doreste sa continue aventura in Asia, desi mai are un an de contract. Destul de probabil, fostul component al Generatiei de Aur, este inca suparat pentru ratarea bonusului de 3 milioane pe care l-ar fi incasat daca ar fi evitat retrogradarea.

Una dintre intrebarile adresate de ziaristi la revenire a fost legata de o eventuala intoarcere la CFR Cluj, echipa cu care a cucerit titlul in Liga 1 in sezonul trecut. Acesta a declarat pentru Telekom Sport:

,,Nu stiu daca ma vrea cineva daca CFR e pe primul loc si au un antrenor, echipa joaca bine, am inteles, nu vad care ar fi motivul sa se schimbe antrenorul acum. Daca as fi liber de contract, normal ca as vorbi cu orice echipa care ma doreste. Si, daca CFR m-ar dori, normal ca as vrea sa vorbesc cu ei. Dar in momentul de fata eu inca am contract, cei de acolo au un antrenor, ramane de vazut ce va fi in continuare. Cred ca pana in decembrie voi sti mai multe”.

Raspunsul ,,Bursucului” nu are darul de a linisti apele la  CFR.  Clubul care are ca partener oficial Sportingbet Casino (click aici pentru recenzie) a traversat una dintre cele mai tumultuoase perioade din existenta sa. Inceput cu Edi Iordanescu pe banca si castigarea Supercupei Romaniei dupa o disputa cu U Craiova, sezonul a continuat atipic pentru CFR Cluj. Dupa infrangerea din preliminariile Ligii Campionilor, 0-1 pe propriul teren cu Malmo, pe banca ardelenilor a fost adus Toni Conseicao. Portughezul a lucrat incepand cu returul meciului cu Malmo si pana acum cu spectrul demiterii deasupra capului.

In ciuda eliminarii rusinoase din competitiile europene (0-2 si 2-3 cu luxemburghezii de la Dudelange) si a imprevizibilelor schimbari de la nivelul conducerii, portughezul si-a vazut de treaba si, dupa 15 runde, CFR este pe primul loc in campionat, avand doua puncte avans fata de principala contracandidata la titlu, FCSB. Clujenii au profitat de parcursul mediocru al bucurestenilor, dar si de o evidenta egalizare a valorilor in fruntea clasamentului. Meritul lui Conceicao este cu atat mai mare cu cat lotul avut la dispozitie nu a fost alcatuit de el. In acelasi timp, pentru prima data dupa mult timp, jumatate din echipa de baza a clujenilor este formata din jucatori romani, 2 dintre ei titulari la nationala (Manea si Tucudean).

Instabilitatea de la nivelul conducerii si declaratia lui Dan Petrescu ar putea sa provoace valuri la echipa clujeana, in conditiile in care s-a vorbit in permanenta de faptul ca se cauta un nou antrenor. Totusi, pozitia in clasament, situatia contractuala a ,,Bursucului”, faptul ca Iordanescu Junior ar declina, cel mai probabil, o eventuala oferta, iar aducerea lui Maqueda a esuat, ii permit portughezului sa isi faca planuri de viitor. Dupa meciul entuziasmant cu FC Botosani (scor 5-1), acesta a dezvaluit care este obiectivul sau:

,, Vine perioada de iarna, se schimba jucatorii. E greu sa vorbim deja despre candidatele la titlu. Noi luptam la campionat, asta e obiectivul si e mai usor pentru noi cu atitudinea pe care o avem”.

Remiza din ultima etapa, 0-0 cu Dunarea Calarasi a mai temperat din entuziasm, dar tehnicianul se bucura de sprijinul fotbalistilor din lot.

,,In momentul de fata avem un antrenor, care face o treaba destul de buna, suntem in obiectiv, suntem acolo sus, nu cred ca are nimeni ce sa-i reproseze”, a declarat Ciprian Deac, capitanul echipei campioane.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.