Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Puric: 'Traseul Maicii Domnului de la Nazaret a trecut și prin România'

ziuadecj.realitatea.net
Dan Puric

Dan Puric este, fără doar și poate, nu doar un geniu al actoriei, ci și unul dintre românii care provoacă sentimente de tot felul în cei care îl ascultă. Contestat pentru că este ortodox, Dan Puric își duce mai departe confesiunea pe care o iubește și despre care vorbește neîncetat, în fiecare dialog public.

La Antena 3, Puric a relatat o legendă românească mai puțin cunoscută despre Fecioara Maria.

Citește și: ‘Întâmpinăm vaccinul cu pupitrul’ – Raed Arafat, ironizat de fostul jurnalist Cristian Vasilcoiu!

"Eu cred că România se face bine când se adună izvoarele. Eu am copilărit la Nehoiu și acolo trece râul Buzău. Și la un moment dat s-a pus problema să se facă un baraj și au venit tipii ăia de la Porțile de Fier și au zis 'ee, un râu de munte, îl terminăm'.

Nu prea a fost bună ideea, că a plouat și mici pârâiașe din munte s-au adunat și a venit ceva imens, de 30 de metri, cu butuci, și am văzut pietre care lovindu-se scoteau flăcări în apă - aia este forța poporului român. Asta este forța credinței.(...) Zicea Lucian Blaga că există o expansiune a Occidentului geografică.

Citește și: Fostul consilier al lui Adrian Năstase prezintă versuri scrise de Radu Gyr: De citit în fiecare dimineață de Crăciun de către noi, cei care nu am trăit acele vremuri

La noi este o expansiune către Cer. Știai de exemplu că în folclor traseul Maicii Domnului de la Nazaret a trecut și prin România? Atât de mult am iubit-o. Au trecut-o prin România pe Maica Domnului - mi se pare extraordinar", a spus Dan Puric.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.